Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво се съчетава царевицатаС какво се съчетава царевицата
15 Януари
Отива много на вкуса на картофи, ориз или каквито и да било видове зеленчуци....
С какво се съчетават броколитеС какво се съчетават броколите
31 Януари
Чудесно съчетание са също и сирена с броколи – независимо какви сирена ще използвате, много си подхождат с този зеленчук....
С какво се съчетава рибата най-добреС какво се съчетава рибата най-добре
22 Март
За да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат....
С какво най-добре се съчетава винотоС какво най-добре се съчетава виното
22 Май
1
Основният принцип за съчетаване на вино и различни ястия се състои в това да се съчетава силата на виното с богатството на ястието, а ароматът му – с деликатния вкус на яденето....
С какво се съчетава добре дънкова риза?С какво се съчетава добре дънкова риза?
06 Юни
Много актуални това лято ще са дънковите поли, съчетани с макси едноцветни поли или миди поли с принтове на цветя....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Тиква на параТиква на пара
27 Ноем.
Тази тиква на пара може също да се направи на пюре или на тиквена крем супа....
Тиква на фурнаТиква на фурна
22 Ноем.
10
Пече се в умерена фурна до омекване. След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта....
Тиква на фурнаТиква на фурна
22 Ноем.
10
Пече се в умерена фурна до омекване. След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
С кои храни и рецепти се съчетава артишокътС кои храни и рецепти се съчетава артишокът
27 Април
Какво е артишок и защо е полезен Артишокът е високостъблено растение, достигащо до 1 метър височина. Той представлява неразцъфналата пъпка на бодливо растение. Тази пъпка се нарича още глава и се използва за храна....
С какво да съчетаваме кожения клин?С какво да съчетаваме кожения клин?
02 Септ.
Какво обаче е добре да имате предвид, когато решите да се издокарате с него? Първо е добре да знаете, че коженият клин се носи в по-хладните пролетни и есенни дни или пък зимно време....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....