Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сандвичи-пица само за 10 минутиЗалейте сандвичите със сместа и печете 8-10 мин. на 250 градуса.
Сандвичите-пица само за 10 минути са много вкусни....
23 Януари
9
Домашно капучино само за 10 минВ купичка слагаме нескафето и към него прибавяме захарта и студената вода.
Разбиваме с миксер или пасатор много добре. Сместа трябва да стане на гладка и кремообразна.
Готовата смес оставяме настрани.
В тенджерка...
09 Април
1
Храната на учениците вече ще е само по държавен стандартВсички свински, говежди и птичи продукти също трябва да са произведени по този стандарт. Хлябът и брашното трябва да отговарят на стандарт България....
03 Ноем.
Ядем с 20 процента по-безсолен хлябХлябът днес съдържа с 20 % по-малко сол, отколкото хлябът преди 10 години, сочи ново изследване....
28 Юли
Италия подготвя стандарт за пресния хлябЗа пресен хляб няма да се счита и такъв, приготвен от замразено тесто или замесен с полуфабрикати....
16 Окт.
Домашно приготвен суджукМесата смиламе с машинка за кайма.
Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките.
Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие.
На другия ден пълним в черва, като ги окачаме...
01 Дек.
Домашно приготвен бахурБъбреците, сърцата и дробът измиваме добре с вода. Измиваме добре ориза, изсипваме вода и оставяме да набъбне в тенджерата на котлона. Праза нарязваме съвсем ситно.
Месата накълцваме или минаваме през машинка с едър нож...
28 Ноем.
1
Домашно приготвен катъкОвчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.
В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.
Разбъркваме...
28 Ноем.
3
Лютеница по стандарт от септемвриЗа съжаление обаче хората, които нямат време и възможност да си я приготвят вкъщи, често се доверяват на производители, които не винаги спазват дългогодишните рецепти за направата на хубава лютеница....
12 Май
Месните изделия по стандарт поскъпнахаОт Държавната комисия по стоковите борси и тържищата съобщиха, че месните изделия по стандарт Стара планина са поскъпнали през последната година....
23 Април
Купуваме със средно 10 процента по-скъпи млечни продуктиЕдиният вариант е да се приготвя масло със сухо мляко, а сирената на кашкавала да се приготвя от обезмаслено мляко....
16 Окт.
Човек може да сънува само по 10 сюжетаУстановено е, че сюжетите, които можем да сънуваме, са само 10.
Въпреки че емоциите, детайлите и участниците в сънищата са различни, човешкото подсъзнание е способно да изгради до 10 тематични линии в съня.
Нормално...
07 Окт.
4
Шаран, приготвен в тестоОт друга страна се твърди, че ако има миризма самият шаран, приготвен по този начин, тестото поема тази миризма и вашият шаран, приготвен в тесто няма да мирише....
09 Дек.
Домашно приготвен Гранола БарХартията се завива отгоре и рулото се слага във фризера за 10 минути са се стегне.
После режем домашно приготвения Гранола Бар на парчета и си хапваме барчетата с удоволствие....
28 Септ.
Омлет, приготвен в тостерЯйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати.
Добавя се копърът и сместа се изсипва във вече загрелия тостер....
17 Дек.
1
Козунак, приготвен с миксерПриготвената прясна мая се поставя в купа със затоплено прясно мляко, лъжица захар и две лъжици брашно. Разбърква се и се оставя настрани, за да се активира.
Трите яйца се поставят в купата на миксера заедно със захарта...
25 Април
Приготвят таратора по Черноморието само с минерална водаТараторът, приготвен с чешмяна вода, е един от най-сигурните начини на предаване на вируси....
06 Юли
Стандартни поширани яйцаПри поширането течността ври леко с малки мехурчета в нея. Някъде около 70-80 % трябва да е водата, като към нея добавяте двете лъжици с оцет. Наричат поширането нежна готварска техника, защото е подходяща за деликатни продукти...
03 Април
Домашно приготвен хляб без маяКогато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба.
Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....
01 Февр.
Пица с домашно приготвен блатМаята се разтваря в купичка с киселото мляко, щипка захар и хладката вода.
Брашното се поставя в дълбока купа, прави се кладенче, в което се изсипва постепенно разтворената мая. Замесва се меко тесто. Подмазва се тава...
11 Август
Вкусен козунак, приготвен в хлебопекарнаПоставете плънка по желание. Сложете във форма, застлана с хартия за печене. Оставете да втаса, а накрая намажете с разбития белтък и поръсете обилно със захар. Печете на 170°C....
03 Април
Торта Цифра 10Отгоре сложете отново крем и декорирайте по желание и вкус тортата от бутер тесто.
Рецептата за Торта цифра 10 е изпълнена....
09 Май
1
Стандартно тесто за геврециЗапочваме да доомесваме, като изсипваме по-малко от брашното за доомесване на тестото за гевреци.
Когато е готово, вземаме си торбичка, която намасляваме и поставяме тестото в нея....
06 Февр.
Домашно приготвен студен чай от ягодиВ чайник завираме водата, слагаме двете пакетчета чай и го оставяме да се запари за 5 минути. С цедка се прецежда в кана като се прибавя меда и се разбърква да се разтопи. Оставяме го да се охлади.
Изчистваме, измиваме...
26 Януари
Кекс само с водаНамазваме форма за кекс с малко олио и малко брашно, за да не полепне сместа и да се извади по-лесно.
Печем кекс само с вода на 180 °C до златисто....
30 Април