Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да поднесем плато със сирена?Към гауда може да поднесете шоколад или джинджифилови бисквити към синьо сирене....
25 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Какво да поднесем с коктейлиСандвичи с кашкавал, сирене и домати се приготвят много лесно – леко запеченият на фурна и напръскан с няколко капки олио или зехтин хляб се намазва с масло....
04 Януари
С какво да поднесем рокфорАко поднесете рокфор с червено вино, силният му аромат и вкус ще доминират над напитката, вместо да я допълват....
30 Юли
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНа дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене....
16 Ноем.
2
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
С какви храни да поднесем мента?И накрая - ако не сте успели предварително да си закупите плодове, ядки, сладолед и др., можете просто да препечете филийки и да ги намажете с крема сирене, обикновено сирене, хайвер или маслинова паста....
21 Юли
С какво да поднесем малиново вино?Например, можете да изберете леки ястия с контрастен вкус - това са месо и солени мезета, пикантни сирена. То подхожда още на леки сирена, паста и салати, обогатени с ароматни сосове....
21 Януари
С какво вино да поднесем СтилтънЕто най-подходящите варианти, на които можете да се спрете когато се чудите с какво вино да поднесете Стилтън:
Бели десертни вина
1....
06 Април
С какво вино да поднесем ПроволонеПроволоне долче може да се поднесе като десерт с нарязани на едро плодове и бяло вино, което е било охладено. Много подходящо за Проволоне долче е бялото вино с фин аромат каквото е Шардоне или Совиньон Блан....
01 Януари
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаЗамесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да изсушим домати във фурнатаЗагрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета.
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
07 Юли
Как да съхраняваме сиренеМожете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия.
Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго....
11 Февр.
2
СиренеТвърдото сирене трябва да се яде с нож и вилица.
Ползи от сиренето
Редица предимства на сиренето го правят незаменима храна....
11 Август
3