Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
Виненките на бабаВиненките на баба
27 Дек.
Виненките на баба в огромно количество, което ще стигне за поне няколко дена....
Питката на бабаПитката на баба
15 Май
Питката на баба е готова....
Орехчетата на бабаОрехчетата на баба
04 Януари
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Лютеница на бабаЛютеница на баба
20 Септ.
1
Напълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
Пърленките на бабаПърленките на баба
28 Август
4
Оставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма. Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
Салатата на БабаСалатата на Баба
14 Август
9
Режем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата. Добавяме сол на вкус и олио. Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
Козунака на бабаКозунака на баба
25 Януари
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти. Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
Лютеничката на бабаЛютеничката на баба
16 Януари
Всичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
Форнетите на БабаФорнетите на Баба
01 Окт.
Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече). В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
Толумбичките на БабаТолумбичките на Баба
30 Септ.
Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
Тиквеника на бабаТиквеника на баба
01 Дек.
5
Завивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина. Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
Соленките на БабаСоленките на Баба
09 Май
Соленките на Баба са готови....
Лалангите на бабаЛалангите на баба
07 Януари
Лалангите на баба са страшна вкусотия....
Масленките на бабаМасленките на баба
19 Юли
Опитайте, да ви е сладко с масленките на баба!...
Лангидите на бабаЛангидите на баба
16 Май
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови. Лангидите на баба са готови....
Пататника на бабаПататника на баба
14 Май
1
Пататника на баба е готов....
Бобчето на бабаБобчето на баба
15 Май
2
Бобчето на баба е готово....
Курабийките на бабаКурабийките на баба
17 Януари
5
Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване. Курабийките на баба са готови....