Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобСлед това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
20 Януари
3
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциПъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
19 Април
Виненките на бабаВиненките на баба в огромно количество, което ще стигне за поне няколко дена....
27 Дек.
Орехчетата на бабаНакрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
04 Януари
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
20 Септ.
1
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
28 Август
4
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
14 Август
9
Козунака на бабаОт всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
25 Януари
Лютеничката на бабаВсичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
16 Януари
Форнетите на БабаРазрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече).
В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
01 Окт.
Толумбичките на БабаДокато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
30 Септ.
Тиквеника на бабаЗавивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина.
Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
01 Дек.
5
Лангидите на бабаКотлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
16 Май
Курабийките на бабаОмесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване.
Курабийките на баба са готови....
17 Януари
5