Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобНалейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето на капачките.
Извадете внимателно и обърнете надолу с капачките.
Консервираният зелен боб е готов....
20 Ноем.
6
Съхранение и консервиране на лещаНеотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година....
13 Април
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Съхранение и консервиране на тиквиЗа по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
18 Окт.
Консервиране и съхранение на боровинкиСлед като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
21 Август
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
29 Юни
2
Съхранение и консервиране на гъбиКогато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени....
23 Юни
1
Консервиране и съхранение на чесънОтносно консервирането – от чесъна става чудесна туршия, т.нар. кисел чесън....
15 Юни
Консервиране и съхранение на царевицаАко искате да имате царевица и през другото време, научете се как да я съхранявате или да я консервирате.
Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго....
15 Май
1
Съхранение и консервиране на руколаРуколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
01 Юни
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение на цели лимони
Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
22 Май
Консервиране и съхранение на прясно зелеСъхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
30 Окт.
Как да консервираме бобКонсервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб....
25 Май
Леща с боб на фурнаЯстието от леща с боб се пече в умерено загрята фурна за около 50 минути.
Леща с боб на фурна сервирайте с домашна содена питка.
Вкусно ястие с леща!...
30 Април
Боб с леща на фурнаНарежете морковите и ги сварете с лещата. Бобът е предварително сварен.
Смесете боба с лещата и морковите, овкусете ги с чубрица и сол и прехвърлете в тава. Залейте с доматите и олио.
Разтворете брашното в малко вода...
29 Дек.
Диета с боб и лещаАко трябва някак да дефинираме идеалната диета, то тя трябва да бъде лесна за изпълнение, да не изисква усилията, присъщи на гладуването и да постигне основната си цел. Ако бъде съставена от вкусна и приятна храна, още...
15 Януари
Тайните на вкусния боб, леща и нахутПреди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода.
Водата, която не е попила в боба, се излива на сутринта и той...
12 Март
18
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоТрябва също да знаем как и при какви условия цвеклото може да бъде консервирано. Ето и няколко рецепти за консервиране на цвекло:
1....
13 Март
Картофи с грах и зелен боб на фурнаТавата се покрива с фолио и се пече на 200°C.
Когато зеленчуците са готови, фолиото се маха и тавата с постния гювеч се връща във фурната да се запече отгоре за около 10-15 мин....
09 Юли
Боб и леща ни държат сити за дългоЧувството за глад 2 часа след като сме закусили или обядвали стабилно често ни застига и ни изкарва от контрол в най-неподходящия момент.
В такива случаи, усещането, което изпитваме е по-скоро апетит към някои вид храна...
20 Окт.