Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматен хляб с шарена солАроматен хляб с шарена сол
20 Ноем.
Ароматният хляб с шарена сол е готов....
Хляб с извара и шарена солХляб с извара и шарена сол
17 Юни
При необходимост поръсете с още малко брашно (тестото не бива да лепне). Готовото тесто оставяме на топло да втаса за около час.След това го премесваме леко и го оформяме на хлебче или питка....
Шарената сол - вкусната традиция на БългарияШарената сол - вкусната традиция на България
03 Март
И ако решите да се потопите в традициите и вие, може да опитате сами да забъркате тази чисто българска рецепта....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Традицията на чаяТрадицията на чая
24 Септ.
1
Традицията да се пие чай пристигнала в различни страни по света от Китай, по-точно от провинция Юннан, от град Лиджиан, който се намирал в началото на Пътя на коприната....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Едно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате, когато...
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Откъде идва традицията да се чупят чинииОткъде идва традицията да се чупят чинии
28 Април
Едва ли има някой, който да не е чувал за традицията по време на веселба в гръцките таверни да се чупят чинии....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да посрещнеш новата година в гробищетоДа посрещнеш новата година в гробището
02 Януари
Традицията е стартирала, след като местна фамилия е започнала този странен ритуал, който бързо е бил възприет от съгражданите им....