Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Бухти с три вида сиренеБухти с три вида сирене
24 Април
Бухти с три вида сирене по желание поднасяме с домашно сладко по избор....
Три начина да си направим пелмениТри начина да си направим пелмени
08 Окт.
Можете да направите плънка за пелмените от най-различни продукти. Ето три от най-известните плънки, с които да разнообразите менюто си: 1....
Три начина да си направим кифличкиТри начина да си направим кифлички
11 Септ.
У нас малките дундести печива неминуемо ни напомнят на кухнята на баба, която изобилства от различни мекички, бухти с плънка или без, гюзлеми, карталаци, пърженки, тиганички и т.н....
Три начина да си направим фрикасеТри начина да си направим фрикасе
22 Март
Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе. За да можете...
Три начина да си направим мусакаТри начина да си направим мусака
10 Март
Освен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и кайма, има и други интересни рецепти, които е добре да овладеете, за да можете да разнообразите менюто си. Мусака от спанак и картофи Необходими продукти...
Бухти с кремБухти с крем
26 Септ.
8
Оставете крема леко да се охлади преди да напълните бухтите. Поднесете ги с пудра захар....
Бухти с маяБухти с мая
10 Ноем.
6
Разбърквате го с лъжица и когато бухне отново, пържите в много мазнина (толкова, че бухтите сами да се обръщат)....
Бухти с месоБухти с месо
01 Септ.
1
Така приготвените бухти се пържат в тенджера със сгорещено олио....
Бухти с кайсииБухти с кайсии
13 Юли
В олио с умерена температура изпържваме бухтите, като всяко парченце кайсия, топваме хубаво в тестото и пържим....
Бухти с извараБухти с извара
27 Април
Разбърква се на каша, когато вече не може, се замесва меко тесто, да не лепне. Оставя се да почине за 20 минути, после върху набрашнен плот се разточва правоъгълна кора, режат се ленти, а те - на ромбоиди....
Бухти с пастърмаБухти с пастърма
27 Ноем.
Разбъркайте, налейте бирата и продължете да разбърквате до получаването на гладко тесто. Оставете да престои 30 минути, след което прибавете разбитите на сняг белтъци и нарязаната на малки кубченца пастърма....
Бухти с жълтъциБухти с жълтъци
17 Март
Приготвените бухти нареждаме в посипана с брашно тава и ги оставяме да втасат, след което ги пържим в олиото, а готовите поръсваме с пудра захар....
Бухти с тикваБухти с тиква
19 Януари
Загребвате с чаена лъжичка и пържите бухтите в сгорещена мазнина. Поднасяте ги поръсени с пудра захар, смесена с ванилия....
Бухти с яйцаБухти с яйца
16 Ноем.
Продължете да разбивате, докато получите гладко тесто. След това с лъжица гребвайте от сместа и пържете в голямо количество силно сгорещено олио. По желание поръсете готовите бухти с пудра захар....
Бухти с черешиБухти с череши
10 Юни
С помощта на чашка изрежете бухтите и ги пускайте да се изпържат до приятно зачервяване в сгорещена мазнина. Готовите бухти отцеждайте върху хартия....
Бухти с ванилияБухти с ванилия
19 Януари
Изпържете бухтите до приятен апетитен загар. Бухтите с ванилия са чудни....