Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Мусака с мерлуза на фурнаЯйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака.
Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!...
21 Март
Редена мусака на пластовеСлед като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз.
Редената мусака на пластове е готова....
03 Април
Сполучливата мусака на БабаЗа заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
26 Ноем.
Вкусната мусака на мамаКогато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака.
Подготовка на заливката:
В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
28 Април
1
Корейска мусака на фурнаТака приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.
От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
09 Март
1
Традиционната мусака на бабаЗалейте, върнете във фурната за още 15 мин. и поднесете традиционната мусака на баба....
14 Януари
1
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Тънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гювеч?
Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
06 Май
Вегетарианска мусака с картофи на параСлед това залейте с разбитото яйце и млякото и запечете мусаката във фурната....
15 Май
2
Мусака от моркови на фурнаОставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре....
19 Септ.
Мусака от тиквички на фурнаПо желание всяка порция мусаката от тиквички на фурна се сервира с кисело мляко....
06 Юли
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвене с говежда лойГовеждата лой в готвенето
Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
13 Ноем.
Мусака с морковиВ намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалите моркови.
Поливаме с бульона и печем, докато остане на мазнина....
24 Февр.
Мусака с патладжанМусаката се пече на 200°С за 1 час.
След това се прави заливка от 4 яйца, 1 чаша прясно мляко и 1 с.л.брашно и се допича за още 10 мин.
Мусаката с патладжан е готова....
25 Април
Мусака с ЮфкаПечете в загрята на 200 градуса фурна за около 16-17 минути или до полуготовност на картофките....
12 Юни
Мусака с рибаДокато рибата се вари, картофите се белят, мият и нарязват на колелца. В тава за печене се нареждат ред картофи, ред риба, като между тях се слагат подправките, черен пипер и сол на вкус.
Завършва се с картофи....
23 Януари