Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паея по наш вкусВ мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото....
03 Ноем.
3
Пилешки дробчета по мой вкусТук е моментът да прецените дали искате да е по-мазно и добавяте мазнина....
17 Ноем.
Какво са шуслеровите солиШуслеровите соли придобиха широка популярност през последните няколко години. Всъщност напоследък изцяло се забелязва търсене на някакъв вид алтернативно лечение и избягване на традиционните лекарства и антибиотици....
20 Януари
При синини - сол и оцетНа половин чаша 6%-ов оцет добавете 1/2 чаена лъжичка сол, разбъркайте добре.
Навлажнете дебел слой марля или чист памучен плат и нанесете на насиненото място за 30 минути.
Компресът ще облекчи болката и ще ускори...
30 Май
Умна бактерия търси златоУчени от канадският университет „Макмастър“ разработват нова технология за добив на злато. След почти десетгодишно изследване те откриха вещество, с чиято помощ специален вид бактерии, са в състояние да отделят разтворено...
06 Февр.
Антибактериалният сапун е наш врагАнтибактериалният сапун е миещо средство, което се употребява от всеки човек, тъй като доскоро се смяташе, че този продукт е най-добър в борбата срещу бактериите и микроорганизмите.
Оказва се обаче, че дълго време сме...
29 Август
Полезни ли са Шуслеровите солиПрез втората половина на 19-ти век, немският лекар д-р Уилям Хенри Шуслер изследва тялото на пациент с нарушена обмяна на веществата на клетъчно ниво. Според него и неговата теория, индивидуалния баланс на дванадесетте...
27 Окт.
За ползите от Шуслеровите солиТеорията на д-р Шуслер бележи своето начало през 1873 г. в нея той описва, че всеки човек има определени минерални соли в организма си и здравето ни зависи от количеството, което всеки от нас „носи”.
Шуслер определя 12...
12 Окт.
Ципура с морска сол и мащеркаИзвадете печената риба и я поднесете още топла с гарнитура по избор.
Ципурата с морска сол и мащерка е много вкусна....
29 Юли
Баница с шарена сол и майонезаС това заливам баницата, като с вилица разпределям тази смес, така че да навлезе навсякъде, т.е. да се намокрят всички кори навсякъде....
10 Май
Питка с шарена сол и сусамКогато е готово тестото, разточваме, намазваме с масло и поръсваме с шарена сол, завиваме на руло и разрязваме по дължина.
Редим в тавичката като охлювче, накрая намазваме с един жълтък и поръсваме със сусам....
06 Януари
1
Норвежки омари със сол и зехтинСложете омарите легнали, като коремчетата им трябва да са нагоре - по този начин първо се приготвят от страната с твърда обвивка.
Поръсете морските дарове с още сол и зехтина....
05 Ноем.
Защо не се получават манджитеНамерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка.
За да не бъркате отново...
27 Август
1
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаГотвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар.
В пълнежа за...
27 Септ.
1
Руло с лимонов вкусПриготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване.
Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
08 Ноем.
1
Хляб със средиземноморски вкусСмесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.
Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени...
21 Август
Агнешко със средиземноморски вкусНарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава.
Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса.
Завиваме...
20 Февр.
Пиле с уникален вкусПочистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.
Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете...
25 Януари
46
Ребра с опушен вкусНарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос.
Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два....
29 Дек.
Грах с ванилов вкусДругата ¼ част грах намачкайте с вилица и след това добавете към останалия.
Добавете вода, брашно, ванилена захар и пилешка супа на прах. Леко разбъркайте при готвене.
Посолете граха на вкус....
09 Дек.
Питка с невероятен вкусМаята се разтваря в малко топла вода. Киселото и прясното мляко се затоплят леко.
Изсипват се в подходящ съд, добавя се захар, сол, 1 бр. разбито яйце, разтворената мая и 1/2 ч. ч. олио. Меси се продължително време, докато...
30 Дек.
Пица за всеки вкусЕдното трябва да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на тънко около 5-6 мм и слагаме в намазнена тава.
По-малкото също разточваме и с помощта на чаша изрязваме малки кръгчета....
04 Юли
Сарми с лимонов вкусЛозовите листа се задушават, за да омекнат.
Доматите се белят, лукът се нарязва на едро. Към тях се добавят нарязана чушка, магданоз и се прекарват през блендер. Изсипва се в купа.
След това се добавят останалите продукти...
24 Юли
Кекс с портокалов вкусЯйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията.
Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
02 Дек.
17
Какао с бананов вкусЗагряваме млякото, без да го възвираме. Добавяме какаото и разбъркваме.
Поднасяме напитката, докато е още топла....
31 Януари