Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паея по наш вкусПаея по наш вкус
03 Ноем.
3
В мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото....
Пилешки дробчета по мой вкусПилешки дробчета по мой вкус
17 Ноем.
Тук е моментът да прецените дали искате да е по-мазно и добавяте мазнина....
Какво са шуслеровите солиКакво са шуслеровите соли
20 Януари
Шуслеровите соли придобиха широка популярност през последните няколко години. Всъщност напоследък изцяло се забелязва търсене на някакъв вид алтернативно лечение и избягване на традиционните лекарства и антибиотици....
При синини - сол и оцетПри синини - сол и оцет
30 Май
На половин чаша 6%-ов оцет добавете 1/2 чаена лъжичка сол, разбъркайте добре. Навлажнете дебел слой марля или чист памучен плат и нанесете на насиненото място за 30 минути. Компресът ще облекчи болката и ще ускори...
Умна бактерия търси златоУмна бактерия търси злато
06 Февр.
Учени от канадският университет „Макмастър“ разработват нова технология за добив на злато. След почти десетгодишно изследване те откриха вещество, с чиято помощ специален вид бактерии, са в състояние да отделят разтворено...
Антибактериалният сапун е наш врагАнтибактериалният сапун е наш враг
29 Август
Антибактериалният сапун е миещо средство, което се употребява от всеки човек, тъй като доскоро се смяташе, че този продукт е най-добър в борбата срещу бактериите и микроорганизмите. Оказва се обаче, че дълго време сме...
Полезни ли са Шуслеровите солиПолезни ли са Шуслеровите соли
27 Окт.
През втората половина на 19-ти век, немският лекар д-р Уилям Хенри Шуслер изследва тялото на пациент с нарушена обмяна на веществата на клетъчно ниво. Според него и неговата теория, индивидуалния баланс на дванадесетте...
За ползите от Шуслеровите солиЗа ползите от Шуслеровите соли
12 Окт.
Теорията на д-р Шуслер бележи своето начало през 1873 г. в нея той описва, че всеки човек има определени минерални соли в организма си и здравето ни зависи от количеството, което всеки от нас „носи”. Шуслер определя 12...
Ципура с морска сол и мащеркаЦипура с морска сол и мащерка
29 Юли
Извадете печената риба и я поднесете още топла с гарнитура по избор. Ципурата с морска сол и мащерка е много вкусна....
Баница с шарена сол и майонезаБаница с шарена сол и майонеза
10 Май
С това заливам баницата, като с вилица разпределям тази смес, така че да навлезе навсякъде, т.е. да се намокрят всички кори навсякъде....
Питка с шарена сол и сусамПитка с шарена сол и сусам
06 Януари
1
Когато е готово тестото, разточваме, намазваме с масло и поръсваме с шарена сол, завиваме на руло и разрязваме по дължина. Редим в тавичката като охлювче, накрая намазваме с един жълтък и поръсваме със сусам....
Норвежки омари със сол и зехтинНорвежки омари със сол и зехтин
05 Ноем.
Сложете омарите легнали, като коремчетата им трябва да са нагоре - по този начин първо се приготвят от страната с твърда обвивка. Поръсете морските дарове с още сол и зехтина....
Защо не се получават манджитеЗащо не се получават манджите
27 Август
1
Намерили сте изумителна рецепта, твърдо решени да изненадате близките си, но претърпявате поредния кулинарен провал. Месото е изгоряло, картофите са сурови, а сладкишът е плосък като палачинка. За да не бъркате отново...
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаХитринки при готвенето правят манджата по-вкусна
27 Септ.
1
Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар. В пълнежа за...
Руло с лимонов вкусРуло с лимонов вкус
08 Ноем.
1
Приготвяме блата, като разбиваме жълтъците от четири яйца и едно цяло яйце с половината захар до побеляване. Четирите белтъка разбиваме с другата половина от захарта на сняг и прибавяме към тестото. Сипваме внимателно...
Хляб със средиземноморски вкусХляб със средиземноморски вкус
21 Август
Смесваме маята със захарта и половината от водата и оставяме да шупне. Пресяваме брашното. Оформяме в него кладенче, в което слагаме солта, зехтина, шупналата мая, останалата вода, нарязаните на ситно маслини и сушени...
Агнешко със средиземноморски вкусАгнешко със средиземноморски вкус
20 Февр.
Нарязваме месото на порции, осоляваме, опиперяваме и запържваме леко в тигана от всички страни, след това прехвърляме месото в тава. Добавяме розмарин, заливаме леко с вода и слагаме във фурната при 230 градуса. Завиваме...
Пиле с уникален вкусПиле с уникален вкус
25 Януари
46
Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене. Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете...
Ребра с опушен вкусРебра с опушен вкус
29 Дек.
Нарежете свинските ребра на парчета по ваш вкус. Поръсете с черен пипер, залейте с меда и соевия сос. Втрийте добре подправките и оставете в хладилник за час-два....
Грах с ванилов вкусГрах с ванилов вкус
09 Дек.
Другата ¼ част грах намачкайте с вилица и след това добавете към останалия. Добавете вода, брашно, ванилена захар и пилешка супа на прах. Леко разбъркайте при готвене. Посолете граха на вкус....
Питка с невероятен вкусПитка с невероятен вкус
30 Дек.
Маята се разтваря в малко топла вода. Киселото и прясното мляко се затоплят леко. Изсипват се в подходящ съд, добавя се захар, сол, 1 бр. разбито яйце, разтворената мая и 1/2 ч. ч. олио. Меси се продължително време, докато...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Едното трябва да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на тънко около 5-6 мм и слагаме в намазнена тава. По-малкото също разточваме и с помощта на чаша изрязваме малки кръгчета....
Сарми с лимонов вкусСарми с лимонов вкус
24 Юли
Лозовите листа се задушават, за да омекнат. Доматите се белят, лукът се нарязва на едро. Към тях се добавят нарязана чушка, магданоз и се прекарват през блендер. Изсипва се в купа. След това се добавят останалите продукти...
Кекс с портокалов вкусКекс с портокалов вкус
02 Дек.
17
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавя се маслото, брашното с бакпулверът, сокът от портокалите, кората от портокала и ванилията. Разбива се добре, изсипва се в кексова форма, предварително намазнена и се пече 40 минути...
Какао с бананов вкусКакао с бананов вкус
31 Януари
Загряваме млякото, без да го възвираме. Добавяме какаото и разбъркваме. Поднасяме напитката, докато е още топла....