Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено пиле (Швейцария)Печено пиле (Швейцария)
11 Юли
Извадете готовите пилета и ги разрежете на 2, като ги поставите в затоплена чиния на топло. В тавата на пилето излейте виното и сметаната. Оставете сосът да поври няколко минути....
Беден швейцарец измислил фондютоБеден швейцарец измислил фондюто
22 Окт.
3
Прочутото фондю, без което изисканите коктейли биха изглеждали доста по-семпло, е „родено” в Швейцария....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
Притискаме кръговете добре към ръбовете на купите. Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
Пиле фондюПиле фондю
21 Март
1
Нарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои. Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
Снежно фондюСнежно фондю
09 Януари
В съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
Фондю по селскиФондю по селски
08 Юни
1
На вилица се набожда хапка хляб и се потапя в получената смес. Консумира се с чаша вино....
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто с подходящи бисквити и плодове....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Поканете гостите си на фондю с шоколад и чаша пенливо вино....
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките. Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
Шоколадово фондю МимиШоколадово фондю Мими
08 Януари
Разтопетешоколада на пара, добавете млякото, рома и ванилията. Гарнирайте по желание с плодове, целувки, бишкоти....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа. Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
Тройно шоколадово фондюТройно шоколадово фондю
10 Май
Разтопете трите вида шоколад в три отделни съда на водна баня. След това на всеки се сипва по 1/3 от сметаната и олиото....
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Поднесете фондюто с кубчета хляб....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Вишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта. Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
Наименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”. Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
Перфектната визиткаПерфектната визитка
27 Януари
2
Визитки имали само хората от висшето общество. Италианските аристократи през седемнадесети век въвели гравираните визитки. Има два вида визитки – работни и лични....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Добавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти. Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
Как се прави фондюКак се прави фондю
04 Дек.
Фондю е френска дума, която означава разтопен. Но самият процес на кулинарна обработка на продуктите по този специфичен начин идва от Швейцария....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
Когато сачът се загрее, а това отнема около 20 минути, слагаме първия хляб. Печем пърленките за около 15 минути. Печенето става бързо, защото самият сач е топъл и самата фурна, но хлябът на сач не изгоря....
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Оставаме домашния хляб 20 мин да втаса. Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече. Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка. Пухкавият хляб на конци е готов....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Сами определете количеството на продуктите. Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Сами определете количеството на продуктите. Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
Печени картофи с кашкавалено фондюПечени картофи с кашкавалено фондю
17 Ноем.
Нарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб. Поръсвате печени картофи с кашкавалено фондю с розмарин и сол и заливате с кашкаваленото фондю. Стават много вкусни!...
Зелево фондю с ябълков сосЗелево фондю с ябълков сос
13 Окт.
Бульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
Фондю с четири вида сиренаФондю с четири вида сирена
17 Януари
Запалете горивния ъгъл на съда, за да се задържа топлината. Сервирайте готовото фондю с различни видове хляб, който може да е предварително запечен във фурната....