Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено пиле (Швейцария)Извадете готовите пилета и ги разрежете на 2, като ги поставите в затоплена чиния на топло.
В тавата на пилето излейте виното и сметаната. Оставете сосът да поври няколко минути....
11 Юли
Беден швейцарец измислил фондютоПрочутото фондю, без което изисканите коктейли биха изглеждали доста по-семпло, е „родено” в Швейцария....
22 Окт.
3
Фондю с бутер тесто на фурнаПритискаме кръговете добре към ръбовете на купите.
Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
09 Дек.
Пиле фондюНарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои.
Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
21 Март
1
Снежно фондюВ съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
09 Януари
Фондю по селскиНа вилица се набожда хапка хляб и се потапя в получената смес.
Консумира се с чаша вино....
08 Юни
1
Фондю по парижкиВиното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките.
Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.
Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
29 Април
Шоколадово фондю МимиРазтопетешоколада на пара, добавете млякото, рома и ванилията.
Гарнирайте по желание с плодове, целувки, бишкоти....
08 Януари
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
20 Юли
Тройно шоколадово фондюРазтопете трите вида шоколад в три отделни съда на водна баня. След това на всеки се сипва по 1/3 от сметаната и олиото....
10 Май
Фондю с вишниВишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта.
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
25 Юли
История и приготвяне на фондюНаименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”.
Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
03 Юни
1
Перфектната визиткаВизитки имали само хората от висшето общество.
Италианските аристократи през седемнадесети век въвели гравираните визитки.
Има два вида визитки – работни и лични....
27 Януари
2
Фондю с бяло сиренеДобавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти.
Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
23 Юли
Как се прави фондюФондю е френска дума, която означава разтопен. Но самият процес на кулинарна обработка на продуктите по този специфичен начин идва от Швейцария....
04 Дек.
Хляб на сачКогато сачът се загрее, а това отнема около 20 минути, слагаме първия хляб.
Печем пърленките за около 15 минути.
Печенето става бързо, защото самият сач е топъл и самата фурна, но хлябът на сач не изгоря....
08 Февр.
Хляб на конциОставаме домашния хляб 20 мин да втаса.
Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече.
Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Пухкавият хляб на конци е готов....
11 Март
Хляб на фурнаСами определете количеството на продуктите.
Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
23 Юни
Хляб на фурнаСами определете количеството на продуктите.
Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
23 Юни
Печени картофи с кашкавалено фондюНарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб.
Поръсвате печени картофи с кашкавалено фондю с розмарин и сол и заливате с кашкаваленото фондю. Стават много вкусни!...
17 Ноем.
Зелево фондю с ябълков сосБульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
13 Окт.
Фондю с четири вида сиренаЗапалете горивния ъгъл на съда, за да се задържа топлината. Сервирайте готовото фондю с различни видове хляб, който може да е предварително запечен във фурната....
17 Януари