Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювечета с каквото имаОбелете лука и го нарежете на полумесеци. Кренвиршите нарежете на колелца, а бекона на тънки парчета.
Подмажете гювечетата от вътре и сложете във всяко кренвиршче, отгоре топено сирене, маслинки, лук и по две супени лъжици...
29 Февр.
1
Запеканка ала Каквото имаЗа тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
18 Ноем.
1
Направете си сами цветни пръчициЕстествено както всички останали рецепти имат своите разновидности, така и захарните пръчици могат да се приготвят по няколко варианта....
16 Март
Как да си направим шоколадови пръчициВариант 2
Шоколадови пръчици, направени от захарна глазура тип Фондан
Тя се приготвя от 500 г захар, 250 мл вода и толкова какао, колкото искате да са тъмни пръчиците....
24 Май
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Тънкости и правила при храненето според французитеХраненето е една от посоките, в които различните страни гледат по индивидуален начин. И тук има някои специфични тънкости, с които можем да се запознаем, да взаимстваме и да подобрим нашите навици относно храната....
18 Дек.
Приложение на канелените пръчициПлътно затворена, далеч от светлина и влага, канелата запазва свойствата си до шест месеца, докато канелените пръчици се съхраняват години наред. Ако счукате една пръчица ще получите позната канела на прах....
23 Април
Приложение на канелените пръчициТази напитка се изпива на малки глътки след хранене веднъж дневно. С нейна помощ ще се предпазите от настинки.
Канелените пръчици помагат и при артрит....
01 Дек.
1
Рибни пръчициГотовите рибни пръчици поднасяме с домашен сос от скир или кисело мляко, копър и чесън!...
29 Август
Орехови ПръчициВземаме си тавичка, която предварително сме навлажнили с вода и ги нареждаме.
Разбиваме жълтъците с малко вода и намазваме нарязаните пръчици....
04 Август
Царевични пръчициКогато пръчиците порозовеят, се изваждат.
Оставете да поизстинат 5 мин и тогава ги извадете от тавата.
Лесен, вкусен и здравословен снакс. Хрупкавите царевичните пръчици са вкусни като топли, така и студени....
26 Февр.
Захарни пръчициУсуканите пръчици се редят в тава, която предварително е застлана с хартия за печене.
Пече се на слаба фурна, която предварително е загрята на 150 градуса до готовност....
23 Окт.
Кашкавалени пръчициСлед като тестото е престояло 1 час в хладилника, се реже на пръчици, които се подреждат в тава.
Отгоре ги поръсвам отново със сусам.
Тавата постелих предварително с хартия за печене....
15 Юли
Изварени пръчициНарежете кашкавала на пръчици, сложете всяка в средата на правоъгълниците.
Загънете тестото около кашкавала и притиснете краищата. Оформете пръчиците.
В тефлонов тиган сложете 2 с.л. олио и загрейте....
26 Септ.
Увити пръчициОт двете части откъснете парченца, изтънете ги като пръчици, увийте ги заедно като шнур и ги наредете в намазана тавичка във формата на кифлички или подкова....
09 Януари
Бананови пръчициЖълтъците се смесват с брашното, добавя се половината царевично брашно, захарта, половин чаша вода, пасираният банан и всичко се разбърква.
Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър и се реже на дълги правоъгълници....
21 Юни
Солени пръчициВсяка ивичка се увива около молив, за да се получи пръчица.
Намажете пръчиците с разбито яйца, поръсете ги със сол и ги наредете в тава, намазнена с масло. Печете в умерена фурна....
23 Септ.
Сладки пръчициИзрязват се линии, като плодовете трябва да останат вътре в пръчиците.
Поръсват се със сусам и се пекат на 200 градуса до златисто....
20 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1