Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
И в печенето си има тънкостиИ в печенето си има тънкости
11 Септ.
При всяка група продукти има тънкости....
Гювечета с каквото имаГювечета с каквото има
29 Февр.
1
Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Кренвиршите нарежете на колелца, а бекона на тънки парчета. Подмажете гювечетата от вътре и сложете във всяко кренвиршче, отгоре топено сирене, маслинки, лук и по две супени лъжици...
Запеканка ала Каквото имаЗапеканка ала Каквото има
18 Ноем.
1
За тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
Направете си сами цветни пръчициНаправете си сами цветни пръчици
16 Март
Естествено както всички останали рецепти имат своите разновидности, така и захарните пръчици могат да се приготвят по няколко варианта....
Как да си направим шоколадови пръчициКак да си направим шоколадови пръчици
24 Май
Вариант 2 Шоколадови пръчици, направени от захарна глазура тип Фондан Тя се приготвя от 500 г захар, 250 мл вода и толкова какао, колкото искате да са тъмни пръчиците....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Тънкости и правила при храненето според французитеТънкости и правила при храненето според французите
18 Дек.
Храненето е една от посоките, в които различните страни гледат по индивидуален начин. И тук има някои специфични тънкости, с които можем да се запознаем, да взаимстваме и да подобрим нашите навици относно храната....
Златна пръчицаЗлатна пръчица
20 Юли
Взима се 4 пъти на ден по 100 милилитра, половин час преди хранене....
Приложение на канелените пръчициПриложение на канелените пръчици
23 Април
Плътно затворена, далеч от светлина и влага, канелата запазва свойствата си до шест месеца, докато канелените пръчици се съхраняват години наред. Ако счукате една пръчица ще получите позната канела на прах....
Приложение на канелените пръчициПриложение на канелените пръчици
01 Дек.
1
Тази напитка се изпива на малки глътки след хранене веднъж дневно. С нейна помощ ще се предпазите от настинки. Канелените пръчици помагат и при артрит....
Рибни пръчициРибни пръчици
29 Август
Готовите рибни пръчици поднасяме с домашен сос от скир или кисело мляко, копър и чесън!...
Орехови ПръчициОрехови Пръчици
04 Август
Вземаме си тавичка, която предварително сме навлажнили с вода и ги нареждаме. Разбиваме жълтъците с малко вода и намазваме нарязаните пръчици....
Царевични пръчициЦаревични пръчици
26 Февр.
Когато пръчиците порозовеят, се изваждат. Оставете да поизстинат 5 мин и тогава ги извадете от тавата. Лесен, вкусен и здравословен снакс. Хрупкавите царевичните пръчици са вкусни като топли, така и студени....
Захарни пръчициЗахарни пръчици
23 Окт.
Усуканите пръчици се редят в тава, която предварително е застлана с хартия за печене. Пече се на слаба фурна, която предварително е загрята на 150 градуса до готовност....
Кашкавалени пръчициКашкавалени пръчици
15 Юли
След като тестото е престояло 1 час в хладилника, се реже на пръчици, които се подреждат в тава. Отгоре ги поръсвам отново със сусам. Тавата постелих предварително с хартия за печене....
Изварени пръчициИзварени пръчици
26 Септ.
Нарежете кашкавала на пръчици, сложете всяка в средата на правоъгълниците. Загънете тестото около кашкавала и притиснете краищата. Оформете пръчиците. В тефлонов тиган сложете 2 с.л. олио и загрейте....
Увити пръчициУвити пръчици
09 Януари
От двете части откъснете парченца, изтънете ги като пръчици, увийте ги заедно като шнур и ги наредете в намазана тавичка във формата на кифлички или подкова....
Бананови пръчициБананови пръчици
21 Юни
Жълтъците се смесват с брашното, добавя се половината царевично брашно, захарта, половин чаша вода, пасираният банан и всичко се разбърква. Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър и се реже на дълги правоъгълници....
Солени пръчициСолени пръчици
23 Септ.
Всяка ивичка се увива около молив, за да се получи пръчица. Намажете пръчиците с разбито яйца, поръсете ги със сол и ги наредете в тава, намазнена с масло. Печете в умерена фурна....
Сладки пръчициСладки пръчици
20 Август
Изрязват се линии, като плодовете трябва да останат вътре в пръчиците. Поръсват се със сусам и се пекат на 200 градуса до златисто....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...