Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хубаво тирамисуХубаво тирамису
23 Септ.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао. Да ви е сладко!...
Как да познаем хубавото сирене?Как да познаем хубавото сирене?
27 Август
Ето защо тук ще ви покажем как да разпознаете хубавото и качествено сирене, защото невинаги на етикета му е обозначено от какво се приготвя то и дали не попада към имитиращите продукти....
Фалшив мед - как да го познаем?Фалшив мед - как да го познаем?
08 Март
Медът е основен продукт от пчелния кошер, съдържащ над 300 хранителни вещества с уникални характеристики, като много от тях са с лечебно действие. Купувайки си мед, си купуваме не само вкусна храна, но и лек срещу много ...
Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?
12 Април
1
А сега вижте как да си приготвите перфектното агнешко печено....
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Как да познаем доброто авокадо и как да го съхранявамеКак да познаем доброто авокадо и как да го съхраняваме
03 Февр.
Авокадото е богато на мононенаситени киселини, които ви помагат да се преборите с мазнините в областта на торса, които от своя страна създават риск от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, авокадото има високо съдържание...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Малкия Херкулес порасна! Няма да го познаетеМалкия Херкулес порасна! Няма да го познаете
14 Юни
Много от вас навярно си спомнят, че преди години в интернет циркулираха снимките на 6-годишно момченце с атлетично тяло, каквото дори възрастни мъже не могат да постигнат. Неговото име е Ричард Сандрак, но той стана популярен...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
20 Ноем.
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
12 Април
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да изберем перфектното агнешкоКак да изберем перфектното агнешко
28 Април
Ако обичате агнешко, непременно опитайте нашите рецепти за: - агнешко със спанак; - печено агнешко на фурна; - и агнешко със зелен лук....
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Освен това в много магазини то се продава и смляно, за да може да се използва за агнешки бургери, месни рула или сосове....
Оставете бебето да се нареве хубавоОставете бебето да се нареве хубаво
28 Май
Всеки човек един ден иска семейство и потомство, но само желанието не стига, за да бъдете добри родители. Методите на възпитание са много и донякъде е доста противоречиво, какво е правилно и какво не. Мненията са доста...
Как домашното вино да стане хубавоКак домашното вино да стане хубаво
09 Август
Трябва да се познава поне видовете грозде, а гроздоберът е истински празник. С времето технологията на виното се промени, затова не трябва да се придържаме само към наученото от дедите....
Защо е хубаво да искаме прошкаЗащо е хубаво да искаме прошка
26 Февр.
1
На Сирни Заговезни, в неделя, 26 февруари, се иска прошка от членовете на семейството, а също така от приятели и познати. Това е начин да се покаже християнското благородство....
Няма да го познаете! Вижте Фънки като млад левентНяма да го познаете! Вижте Фънки като млад левент
28 Ноем.
Димитър Ковачев – Фънки е един от най-колоритните лица в родния шоубизнес. Той е и сред най-коментираните участници в риалити формата Big Brother: Most Wanted. От началото на предаването зрителите на шоуто стават свидетели...
Партньор за цял живот? Ето как да го познаетеПартньор за цял живот? Ето как да го познаете
07 Юли
Познавате вкусовете си Ако вашият партньор ви познава не само като човек, но и се интересува от това, което ви харесва и иска да ви опознае изцяло, значи чувствата ви са взаимно и наистина половинката ви гледа също като...