Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се сади тиква цигулка?Кога се сади тиква цигулка?
24 Юли
Ако искате да си засадите тиква цигулка, но не знаете кога точно и как да го направите, тогава този съвет е за вас. В следващите редове ще разбере кога се сади тиква цигулка. За да можете да засадите тиква цигулка, трябва...
Как се сади дърво?Как се сади дърво?
02 Април
Неслучайно горите са определяни като белите дробове на планетата Земя. Тяхната най-съществена функция е поглъщането на въглероден диоксид и преобразуването му в кислород. Освен това, дърветата са символ на плодородието....
Как се сади ананас?Как се сади ананас?
25 Ноем.
Ананасът е плод с много екзотичен вкус и вид. Ако искате да се радвате на екзотичния му вид през цялата година, най-доброто, което можете да го направите, е да си го посадите. Но как се сади ананас? Няколко са начините...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Моркови, цвекло и целина са измити и почистени. Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Швейцарско цвеклоШвейцарско цвекло
02 Юни
2
Избор и съхранение на швейцарско цвекло Избирайте държаното на хладно цвекло, тъй като така то запазва хрупкавата си текстура и сладък вкус....
Захарно цвеклоЗахарно цвекло
12 Април
Ползи от захарното цвекло Още в древността захарното цвекло е ползвано при лечението на различни болести като главоболие, треска и запек....
Червено ЦвеклоЧервено Цвекло
20 Май
1
Вкусът на червеното цвекло е специфичен, землист, освежаващ. Червеното цвекло се хапва или варено, вкусно е много и печеното цвекло и сурово....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави туршия от цвекло?Как се прави туршия от цвекло?
15 Юли
В следващите редове вижте как да си направите туршия с цвекло: Класическата рецепта за туршия с цвекло включва само 3 компонента: червено цвекло, сол и оцет....
НАСА ще сади зеленчуци на ЛунатаНАСА ще сади зеленчуци на Луната
06 Дек.
4
Американската космическа агенция възнамерява да опита да отгледа билки и зеленчуци на Луната, за да провери дали е възможно живо същество да оцелее на естествения спътник на Земята. НАСА смята да изпрати семената...
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
06 Юли
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
28 Окт.
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....