Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пандора може наистина да съществуваВ съзвездието Алфа Кентавър наистина може да съществува планетата Пандора, населена със сини аборигени. И да се доберем до тях в обозримо бъдеще - задачата не е толкова сложна....
28 Март
Съществува ли алергия към алкохола?От дълго време съществуват дебати относно въпроса дали съществува алергия към алкохолните напитки....
06 Юни
Съществува ли алергия към шоколада?Въпреки това в повечето случаи, за щастие, чувствителността към шоколад или какао не представлява заплаха за живота....
13 Май
Повишаване на чувствителността към инсулинИнсулиновата чувствителност се отнася до това колко отзивчиви са клетките към инсулина....
02 Окт.
Чувствителност към светлина (Фотофобия)Офталмолозите твърдят, че такова заболяване като фотофобия не съществува....
13 Ноем.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Повишена чувствителност към студ - какво трябва да знаем?Никакви диети
Обричайки се на полугладно съществуване, ние лишаваме тялото от необходимата енергия, включително за затопляне....
28 Ноем.
Кои брашна не съдържат глутенСпоред последни изследвания опасността идваща от глутена, е все по-спорна и манията срещу него не бива да се подхранва допълнително....
22 Юли
Чувствителност към аспирин - симптоми и проблемиНе толкова изолирани са обаче проблемите, свързани с патологична чувствителност към аспирин, но първо:
Чувствителността към аспирин не е алергия!...
03 Дек.
Стивън Хокинг: Бог не съществува!Всеки е свободен да вярва в каквото и да било, но Хокинг просто се чувства длъжен да напомни – Господ не съществува....
29 Ноем.
ГлутенИсторията на глутена започва през 19 век, когато протеинът е изолиран от италиански химик чрез операцията отмиване на глутен. Качествените показатели, които са валидни за глутена са: разливаемост, цвят и късливост....
26 Април
Заболявания, които глутенът може да причини!Истината обаче е, че чувствителността към този протеин, намиращ се пшеницата, ръжта и други зърнени храни, може да се прояви по много други различни начини....
02 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Червен обрив по кожата – симптом за непоносимост към глутенПри проблеми с обработката на глутен червата се възпаляват. Първият сигнал за това са именно ситните пъпчици по тялото....
26 Юни
Науката обясни защо не съществуват двойнициСъвременната наука потвърди, че съществуват хора, чиито лицеви черти много си приличат, но според учените напълно идентични двойници няма как да съществуват....
09 Юни
1
Прекомерният прием на глутен на ранна възраст може да доведе до целиакияТова още веднъж показва вредното влияние на глутена и то не само върху възрастни, а и върху деца. Невероятно е какво влияние би могъл да окаже приемът на глутен от съвсем ранна възраст....
28 Август
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1