Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Марината

Какво е значението на Марината? Виж какво значи Марината в кулинарния речник на сайта.
Марината

Маринатата е течност/сос за овкусяване или на месо, риба, зеленчуци. Маринатите могат да са варени или неварени.

Варената марината обикновено се приготвя от вода, оцет, сол, зеленчуци за супа и различни корени и подправки. Неварена марината се приготвя често от зехтин, соев сос, лимонов сок и сол.

Целта на мариноването е да придаде по-добър вкус, да консервира или да омекоти продуктите, които ще се готвят. Маринатите са и основа на сосове.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен