Gotvach.bg»Кулинарен Речник»Карамелизиране
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Карамелизиране

Какво е значението на Карамелизиране? Виж какво значи Карамелизиране в кулинарния речник на сайта.
Карамелизиране
Снимка: marcheva14

Карамелизирането е кулинарна обработка, при която приготвен карамел или карамелен сироп се използва за покриване на форми за пудинг, крем карамел и т.н.

Много сладкиши накрая се поръсват със захар, която се запича с готварска горелка или на фурна с грил, което отново е вид карамелизиране.

Потапянето на различни плодове, сладки изделия в готов карамел е вид карамелизиране, като е популярна рецептата за Карамелизирани ябълки.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен