Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Сия Рибагина
Бизел е бакла- зелени бобчета в зелени шушулки
Сия Рибагина
По принцип се продават готови шаблони, които се поставят върху купичката или чашата и от горе се поръсва с канела, какао или пудра захар и се получава шаблона. В интернет също има примерни шаблони, които може да си принтирате и изрежете.
Сия Рибагина
Когато аз учех имахме час по готварство, беше изключително интересно, задаваха ни тема за следващия път и всеки трябваше да си носи продукти, с които да твори. Правихме основни неща като варени яйца, салати, сандвичи, супи, тесто. Учеха ни как да режем, етикет по хранене и много се забавлявахме. Сега вече няма такива часове и е жалко, защото има много млади момичета, които не знаят основни неща за храната, а да не говорим да вземат да сготвят нещо.
Сия Рибагина
Моята кана е стъклена, с лек метален кант отдолу и никога не ми се е отлагал варовик. Не държа вода в нея, когато ми потрябва я пълня и след това я измивам от вътре с четка и препарат, изплаквам и оставям да съхне. Иначе за почистване пробвай с лимонтузу, сипи си вода до първото деление и едно пакетче лимонена киселина, включи я и остави да поври 10мин. При отворен капак на каната тя няма да се изключи и водата ще може да си ври и би трявбвало да падне всичко от дъното.
Сия Рибагина
Желатина се разтваря в малко студена вода около 50мл и се оставя за 10мин да набъбне, щом набъбне трябва да се загрее докато се разтопи, но трябва да се внимава да не зари, ако желатина кипне, желиращите му свойства намаляват. Най-добре е да се затопля на водна баня до разтапяне или в микровълнова фурна за няколко секунди. Ако ще се влага в горещ крем, може да не се загрява предварително, а направо да се сложи в сместа и да се разбърка.
Сия Рибагина
Аз лично предпочитам тефлоновите или керамичните. Силиконовите са добри в началото, ако по често се използва и се нагрява,омеква силикона, имах силиконова и съм я прибрала в шкафа, не ми е полезна и не я харесвам.
Сия Рибагина
Изваждам ги от тиквата и ги измивам, оставям върху хартия да се изсушат, обикновено ги оставям да се посъберат повечко и тогава ги пека. Слагам ги в тава намазана с олио и поръсвам със сол, за по интересен вкус може да се добави и две щипки кимион. Разбърквам и пека на 160градуса за няколко минути.
Сия Рибагина
Стандартно се прави питка, която се маже с мед, можеш да направиш и зелник, задължително е и да има печено свинско месо, пръжки, месни деликатеси-луканки суджуци и филета.
Сия Рибагина
От години си правя натурална маска за лицето и съм доволна, кожата ми е като бебешко дупе, нямам нито пъпки, нито бръчки, само бенка и тръпчинки, но те не се влиаят от маската За косата си купувам от години маската на Миосотис с костен мозък и плацента, с моята лъвска грива без маска съм като разярен диригент, от тази маска съм много доволна и не я сменям
Сия Рибагина
Благодаря ви момичета Бени, още утре ще направя тази отвара с орехите, не съм чувала, но задължително ще пробвам. Чай пия много, вече ми втръсна да ти кажа. Имам много сушени билки и слагам в една тенджера квото намеря и пия, обаче вместо да се подсилвам аз обратното .. Миме и аз мислех че изопринозина ще ме вдигне, вече втора седмица го пия по схема, първата беше ударна доза, сега нормализирахме приема и си мислих че ще ме защитава, обаче уви.. Ваксина няма как да поставя защото в момента съм с активна мононуклеоза, на 10ти правих кръвните тестове и тогава правих и за ебщан бар и излезе положителен, казаха ми много да се пазя да не настивам допълнително и все едно ми казаха хвани нов вирус, няма такава къращина..В петък пак съм на преглед и се надявам да се постабилизирам малко до тогава, че май ще си прекарам празниците в болница.
Сия Рибагина
Е и аз това се питам, къде я хванах.. доктора ме пита с кой се целува, викам с никой ) Предавало се чрез целувка най вече, абе моля ти се направо думи нямам. Успокоително е да, че се лекува, ама три месеца най малко ще си нося инфекцията. За сега нямам налепи, обаче гърлото направо ми гори, нямам сливици и май е по добре че нямам. Лекаря си каза че бавно се лекува и само с имуно добавки, с нищо друго. И най-лошото е че ме удря в черния дроб и далака, няма да ти казвам какви болки имам от ляво и дясно. Утре ще забъркам пак разни бъркочи, сега четох че и прополис е добре да се взима
Сия Рибагина
Ами днес съм малко по добре, лежа си и си почивам. Отпаднало ми е и нямам сили за нищо, но се надявам скоро да се оправя. Благодаря Бени, весели празници! Бъдете здрави, щастливи и благословени!
Сия Рибагина
Благодаря Ваня, кашлицата я пооправих засега, с босилек не съм чувала, но лукчетата ги варя с кока кола. Гърлото все още ме наболява и много трудно преглъщам, но смуча трахизан и се моля да почне да помага вече Весели празници, бъдете здрави!
Сия Рибагина
Аз не обичам чай, хич даже, обаче нещо напоследък толко съм се сринала, че май ще почна да го харесвам Не мисля че е вредно, но този специално който ти пиеш може би ще трябва да се ограничи малко, честно казано, не знам. На него не пише ли как и колко се пие?
Сия Рибагина
Честно казано аз обичам храната и обичам да ям. Нямам кухня, която да не ми харесва, всяка националност си има традиционни ястия и десерти, които си заслужава да бъдат опитани. Има и неща, които не са по вкуса ни, но и това е общо за всяка кухня. Ние може да не харесваме и да не доумяваме как някои хора ядът буболечки и го смятат за деликатес, те пък може да мислят същото за това, че ние ядем черва, пача, кожи и какви ли не други храни. Италианската, китайската, турската, руската са все от любимите ми. Преди седмица правих Етиопска пилешка яхния Доро Уат, уникална стана, хем не е с техните подправки и стана да си оближеш прстите, а си представям какво ще е там да ми я приготвят
Сия Рибагина
Е само такова чудо ми липсва да си отглеждам ) Не се занимавам с подобни неща, а и трябва наистина да внимавате с тези гъби
Сия Рибагина
Казвам го като съвет да внимавате, защото колкото е полезен кефира, толкова и странични ефекти дава. Добре е да се консултирате и да приемате кефира под наблюдение на лекар или специалист запознат със спецификата на тази гъба. При сериозни заболявания това е абсолютно наложително, пък вие си преценявате дали да внимавате. Щом се интересувате, предполагам знаете за лечебните и свойства, за това че гъбата задължително трябва да я размножите от дрожди, които да ви бъдат дадени от познат човек, подхранвал я с мляко. По сайтовете е пълно с обяви за тибетската гъба, но не се лъжете да взимате. Трябва да не се прекалява с консумацията, правят се задължителни почивки и има още много много тънкости
Сия Рибагина
Почти всичко съм купила вече, само сина ми ме затруднява максимално все още и май ще дебна последния момент. И аз купувам това от което всеки има нужда, но се стремя максимално да има ефекта на изненадата. Избирам това, което най-малко очакват и предполагат че ще получат и привидно са много изненадани, пък не знам, може и да се правят за да не ме обидят, знам ли )