Сия Рибагина
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20250116_101215_60583.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Само на мен ли ми прави впечатление, че сайта се пълни с безсмислени рецепти и буламачи?
Разбирам, че тук не е място само за майстори, всеки има право на изява, обаче всичко с някакви норми. Аз лично от месеци се нагледах на какви ли не щуротии, да не говорим, че изпробваните рецепта с всеки ден стават все по малко, а преписващите от книгите и списанията не спират да пълнят сайта с рецепти без снимки и като почнат една категория и няма спирка..ще гледаме днес смутита, вчера бяха салати, преди това беше от страницата с риба... Като отворя на новите рецепти от деня и първия ред са 4ри броя прекрасни рецепти и от там надолу се почват със снимки поставени от редакторите или рецепти с буквално отвратителни снимки, на неща, които сякаш прасета ще ги ядат, а да не коментирам безумиците на някои потребители, които правят такива импровизации, че гарнират плодова салата полята с карамел и украсена с маслина- не знам как тази рецепта въобще е допусната до публикуване.
И за да дам пример и за уникална снимка ще помоля да погледнете рецептата "Доматена каша с кайма'" - ако бях написала коментар вероятно щях да получа бан от администраторите защото наистина щеше да е груб. Честно..хора, това на мен ми прилича на повърнато....да не говорим за безумните съставки и глупавата рецепта като цяло. И за да не ми се обиди само авторката на рецептата ще кажа , че за жалост тя не е единствената и ако има желаещи мога и други примери да дам ..
На мен лично ми писна да гледам гнусотии, искам като вляза в сайта да виждам неща, които да стимулират апетита ми и да ме подтикнат да ги сготвя или запазя, а не да ме отвратят и да ми се отяде...Миналата година в сайта имаше комуникация, направо с кеф да влизаш, да четеш, да научиш нещо ново и полезно, обсъждахме, коментирахме...а сега като напишеш коментар, се почват едни сръдни, едни цупения, смъкване на рейтинги за отмъщения и чекване на минусчета на ласкавите коментари към хубавите и стойностни рецепти...жалко...
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Здравейте, моля за изпитано билково лечение, което да действа като мощен имуностимулатор.
В началото на месеца ме диагностицираха с инфекциозна мононуклеоза с увреждане на далака и черния дроб. Вируса на Ебщайн бар не се лекува с антибиотици, затова ми изписаха Изопринозин и оптихепан за черния дроб. Заради натоварването върху органите е важно да не приемам силни лекарства, и да се пазя от допълнителни вируси. Всичко добре до вчера, когато отново ме почнаха болки в гърлото с кашлица и смотана температура която варира 37-37.5 градуса.
Пуснаха ми пак кръвните изследвания и минах на уши нос гърло. Той не смее никакви лекарства да ми предписва и каза да взимам максимално билкови и хомеопатични средства за спешно повишаване на имунитета. Няма как да съм нон стоп стерилна и съм лепнала втори вирус, въпреки че стоя постоянно в стаята и тук таме ходя до магазина. Не ми стигна тоя ебщайн пък и грипа ме хвана. Правих какво ли не вече, то не беше джинджифил, то не бяха лимони, мед, куркума и въпреки това съм хванала нов вирус. Ако някой знае нещо изпитано, което наистина помага и действа , ще се радвам да сподели опит.
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Здравейте, имам проблем с кухненския ми робот. Марката му е Gorenje SBR1000E, до сега съм ползвала единствено блендера и сокоизтисквачката към него, днес реших да сложа купата за нарязване (чопъра), но той не тръгва, с другите приставки работи, с тази не ще.
От 40 мин се мъча, и се изнервих максимално. Робота има защита, която не позволява включването на уреда, ако не е сглобен правилно. Всички ножове и купата си мисля че съм поставила правилно, от долу бутоните си светят, но не тръгва. Сглобявах и разглобявах вероятно 100 пъти и това чудо не мърда. Някой има ли идея какво става?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Ако сте жури в кулинарно състезание по какви критерии ще оценявате?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
С какво се храните на работното ви място, носите ли си храна от вкъщи или си купувате нещо?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Как се справяте с предварителната обработка на октопод, готвили ли сте и как го почиствате?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Хапвате ли ананас? Приготвяте ли ястия или десерти с него и какви?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Ползвате ли уред за варене на ориз или сами се справяте? Какво е мнението ви за него и би ли ви бил полезен?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Какви рецепти най-често търсите в готварските книги, налага ли ви се често да поглеждате за идея какво да приготвите?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Ползвате ли филтърна кана за вода?
Аз лично не ползвам, но като гледам как искат да поскъпва водата с още 30 процента, за да ни бъдела по чиста водата, се чудя дали не е по добре да си купим филтърни кани за пречистване?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
В Корея ползват жеотгал като паста или сос, за супи и ястия. Интересното е че се прави от рибни черва, хайвер и ферментирала риба., звучи страшно..
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Какво знаете за една от най-скъпите подправки в света? За какво ползвате кардамон?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Ползвали ли сте и за какво бирена мая и знаете ли за какво е полезна?
Преди много години, когато синът ми беше малък, често му излиза ечемик на окото, нямаше спасение, бяха насрочили операция, отидохме и докато чакахме една жена ми каза за бирената мая.
Грабнах си детето отидох в аптеката и взех таблетки бирена мая. За няколко месеца се изчисти и досега ечемик не му е излизал. Какво ли не правихме за този ечемик и накрая успяхме без операция.
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Имам позната, която си носи едно тефтерче и си записва всичко което яде и по колко. Маниачка е на тема калории и диети, а мен ми се струва пресилено.
Мислите ли, че със записването на храната, която хапваме можем да контролираме теглото си?
![Сия Рибагина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20250116_101215_60583.webp)
Знаете ли, че пушачите трябва да ядът по малко домати и моркови?
Интересен факт прочетох, че бета каротина взаимодейства с никотина и катраните и се превръща в канцерогенно вещество.