Моите форумни теми

Сия РибагинаГледам и не вярвам на очите си!
Само на мен ли ми прави впечатление, че сайта се пълни с безсмислени рецепти и буламачи? Разбирам, че тук не е място само за майстори, всеки има право на изява, обаче всичко с някакви норми. Аз лично от месеци се нагледах на какви ли не щуротии, да не говорим, че изпробваните рецепта с всеки ден стават все по малко, а преписващите от книгите и списанията не спират да пълнят сайта с рецепти без снимки и като почнат една категория и няма спирка..ще гледаме днес смутита, вчера бяха салати, преди това беше от страницата с риба... Като отворя на новите рецепти от деня и първия ред са 4ри броя прекрасни рецепти и от там надолу се почват със снимки поставени от редакторите или рецепти с буквално отвратителни снимки, на неща, които сякаш прасета ще ги ядат, а да не коментирам безумиците на някои потребители, които правят такива импровизации, че гарнират плодова салата полята с карамел и украсена с маслина- не знам как тази рецепта въобще е допусната до публикуване. И за да дам пример и за уникална снимка ще помоля да погледнете рецептата "Доматена каша с кайма'" - ако бях написала коментар вероятно щях да получа бан от администраторите защото наистина щеше да е груб. Честно..хора, това на мен ми прилича на повърнато....да не говорим за безумните съставки и глупавата рецепта като цяло. И за да не ми се обиди само авторката на рецептата ще кажа , че за жалост тя не е единствената и ако има желаещи мога и други примери да дам .. На мен лично ми писна да гледам гнусотии, искам като вляза в сайта да виждам неща, които да стимулират апетита ми и да ме подтикнат да ги сготвя или запазя, а не да ме отвратят и да ми се отяде...Миналата година в сайта имаше комуникация, направо с кеф да влизаш, да четеш, да научиш нещо ново и полезно, обсъждахме, коментирахме...а сега като напишеш коментар, се почват едни сръдни, едни цупения, смъкване на рейтинги за отмъщения и чекване на минусчета на ласкавите коментари към хубавите и стойностни рецепти...жалко...
Сия РибагинаПомощ! Дайте мощен имуностимулатор
Здравейте, моля за изпитано билково лечение, което да действа като мощен имуностимулатор. В началото на месеца ме диагностицираха с инфекциозна мононуклеоза с увреждане на далака и черния дроб. Вируса на Ебщайн бар не се лекува с антибиотици, затова ми изписаха Изопринозин и оптихепан за черния дроб. Заради натоварването върху органите е важно да не приемам силни лекарства, и да се пазя от допълнителни вируси. Всичко добре до вчера, когато отново ме почнаха болки в гърлото с кашлица и смотана температура която варира 37-37.5 градуса. Пуснаха ми пак кръвните изследвания и минах на уши нос гърло. Той не смее никакви лекарства да ми предписва и каза да взимам максимално билкови и хомеопатични средства за спешно повишаване на имунитета. Няма как да съм нон стоп стерилна и съм лепнала втори вирус, въпреки че стоя постоянно в стаята и тук таме ходя до магазина. Не ми стигна тоя ебщайн пък и грипа ме хвана. Правих какво ли не вече, то не беше джинджифил, то не бяха лимони, мед, куркума и въпреки това съм хванала нов вирус. Ако някой знае нещо изпитано, което наистина помага и действа , ще се радвам да сподели опит.
Сия РибагинаПроблем с кухненски робот. Помогнете!
Здравейте, имам проблем с кухненския ми робот. Марката му е Gorenje SBR1000E, до сега съм ползвала единствено блендера и сокоизтисквачката към него, днес реших да сложа купата за нарязване (чопъра), но той не тръгва, с другите приставки работи, с тази не ще. От 40 мин се мъча, и се изнервих максимално. Робота има защита, която не позволява включването на уреда, ако не е сглобен правилно. Всички ножове и купата си мисля че съм поставила правилно, от долу бутоните си светят, но не тръгва. Сглобявах и разглобявах вероятно 100 пъти и това чудо не мърда. Някой има ли идея какво става?
Сия РибагинаАко сте жури в кулинарно състезание?
Ако сте жури в кулинарно състезание по какви критерии ще оценявате?
Сия РибагинаС какво се храните на работното ви място?
С какво се храните на работното ви място, носите ли си храна от вкъщи или си купувате нещо?
Сия РибагинаБили ли сте на диетолог?
Някой ходил ли е на диетолог и какви са впечатленията ви?
Сия РибагинаКак се справяте с обработката на октопод?
Как се справяте с предварителната обработка на октопод, готвили ли сте и как го почиствате?
Сия РибагинаКакви азиатски ястия приготвяте?
Харесвате ли азиатската кухня и какви азиатски ястия приготвяте?
Сия РибагинаХапвате ли често ананас и какво приготвяте от него?
Хапвате ли ананас? Приготвяте ли ястия или десерти с него и какви?
Сия РибагинаПолвате ли уред за варене на ориз?
Ползвате ли уред за варене на ориз или сами се справяте? Какво е мнението ви за него и би ли ви бил полезен?
Сия РибагинаКакви рецепти най- често разглеждате и търсите в готварските книги?
Какви рецепти най-често търсите в готварските книги, налага ли ви се често да поглеждате за идея какво да приготвите?
Сия РибагинаПолзвате ли филтърни кани за вода?
Ползвате ли филтърна кана за вода? Аз лично не ползвам, но като гледам как искат да поскъпва водата с още 30 процента, за да ни бъдела по чиста водата, се чудя дали не е по добре да си купим филтърни кани за пречистване?
Сия РибагинаЧували ли сте за жеотгал?
В Корея ползват жеотгал като паста или сос, за супи и ястия. Интересното е че се прави от рибни черва, хайвер и ферментирала риба., звучи страшно..
Сия РибагинаЗа какво ползвате кардамонът?
Какво знаете за една от най-скъпите подправки в света? За какво ползвате кардамон?
Сия РибагинаПолзвали ли сте бирена мая?
Ползвали ли сте и за какво бирена мая и знаете ли за какво е полезна? Преди много години, когато синът ми беше малък, често му излиза ечемик на окото, нямаше спасение, бяха насрочили операция, отидохме и докато чакахме една жена ми каза за бирената мая. Грабнах си детето отидох в аптеката и взех таблетки бирена мая. За няколко месеца се изчисти и досега ечемик не му е излизал. Какво ли не правихме за този ечемик и накрая успяхме без операция.
Сия РибагинаВодите ли дневник за храната, която си хапвате през деня?
Имам позната, която си носи едно тефтерче и си записва всичко което яде и по колко. Маниачка е на тема калории и диети, а мен ми се струва пресилено. Мислите ли, че със записването на храната, която хапваме можем да контролираме теглото си?
Сия РибагинаКои храни ускоряват метаболизма?
Кои храни доказано ускоряват метаболизма?
Сия РибагинаЗащо пушачите трябва да ядат по-малко домати и моркови?
Знаете ли, че пушачите трябва да ядът по малко домати и моркови? Интересен факт прочетох, че бета каротина взаимодейства с никотина и катраните и се превръща в канцерогенно вещество.