Сия Рибагина

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049

Следите ли кулинарни телевизионни предавания и телевизия,имате ли любимо такова и защо?

С какво и как сгъстявате сосове и супи? Дайте някакви идеи и предложения

Чували ли сте за френския термин су вид?
Преди месец бях на морето и там в ресторант си поръчах Котлет су вид. Когато попитах сервитьорката какво е това су вид тя ми отговори че това е готвене на месото с вакум на ниска температура. Су вид от френски означава "под вакум".
Когато ми донесоха месото беше уникално,толкова крехко месо не бях опитвала никога.

Ако сте собственик на ресторант какво име бихте му дали и какъв ще е специалитетът?

Приготвял ли е някой агнешки главички. Обичам всякакво месо но никога не съм яла и готвила агнешки глави.
През последните години забелязвам че по празниците масово се предлагат и купуват,а мен ми е някак странно да сложа в тенджера и тава нещо което ме гледа.

Случвало ли ви се е в хладилника да имате няколко продукта, от които се чудите какво да скалъпите за обяд или вечеря?
Представете си че в момента имате само половин пакетче масло, пакет боб,маслини,брашно и телешки език.
Какво бихте сготвили с тези продукти? 


За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите.
Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави.
Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезни 
