Моите форумни теми

Сия РибагинаТв предавания - кое ви е любимото?
Следите ли кулинарни телевизионни предавания и телевизия,имате ли любимо такова и защо?
Сия РибагинаВиното в кулинарията
С какво вино обичате да готвите и какви вина ползвате?
Сия РибагинаПохвали и оплаквания!
Ако това е книга за похвали и оплаквания на сайта,какво бихте написали в нея?
Сия РибагинаСосове и супи - как да ги сгъстим?
С какво и как сгъстявате сосове и супи? Дайте някакви идеи и предложения
Сия РибагинаЗнаете ли какво е готвене sous vide (су вид)?
Чували ли сте за френския термин су вид? Преди месец бях на морето и там в ресторант си поръчах Котлет су вид. Когато попитах сервитьорката какво е това су вид тя ми отговори че това е готвене на месото с вакум на ниска температура. Су вид от френски означава "под вакум". Когато ми донесоха месото беше уникално,толкова крехко месо не бях опитвала никога.
Сия РибагинаВашият ресторант?
Ако сте собственик на ресторант какво име бихте му дали и какъв ще е специалитетът?
Сия РибагинаГотвите ли Агнешки главички? Дайте съвет
Приготвял ли е някой агнешки главички. Обичам всякакво месо но никога не съм яла и готвила агнешки глави. През последните години забелязвам че по празниците масово се предлагат и купуват,а мен ми е някак странно да сложа в тенджера и тава нещо което ме гледа.
Сия РибагинаИмпровизации в кухнята
Случвало ли ви се е в хладилника да имате няколко продукта, от които се чудите какво да скалъпите за обяд или вечеря? Представете си че в момента имате само половин пакетче масло, пакет боб,маслини,брашно и телешки език. Какво бихте сготвили с тези продукти?
Сия РибагинаУхание на...чесън :)
Замислих се че използвам често чесън в ястията които приготвям, но не го консумирам суров. Притеснявате ли се от миризмата му и съобразявате ли се с половинката си, когато на вас ви се хапва, а на него не?
Сия РибагинаИзползвали ли сте Манголд?
Знаете ли какво е Манголд и използвали ли сте го? Аз съм чувала само за това растение че било подобно на спанак, но нито съм го виждала-или поне не си спомням, нито съм го консумирала. Интересно ми е, ако някой го ползва дали е добро на вкус и как го приготвяте?
Сия РибагинаТайните на хубавия кекс?
За мен хубавия кекс трябва да е мек,пухкав и с леко влажна структура. За постигане на такъв кекс си имам няколко правила,които следвам,като например продуктите да са със стайна температура,купата в която ще се разбива да е суха и точно спазване на грамажите. Напоследък използвам гореща вода като съставка в кексовете и съм много доволна от резултата,стават наистина много меки и пухкави. Разкрийте и вашите тайни за хубав кекс,които може да са ни полезни