Добринка Петкова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Снимки2218Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19721
Използвам микровълновата предимно за размразяване(когато нямам достатъчно време)и понякога претоплям храна,но слагам капак отгоре.
Аз бях страстен пушач,сутрин още не събудила се и цигарата ми беше в устата.Опитвах с хапчета и какво ли не.Не пуших докато бях бременна с първото си дете,но в момента в който спрях да кърмя,пак започнах отначало.Пет години по-късно забременях с второто си дете.Когато разбрах,запалих цигара и просто си казах-това ще е последната цигара в моя живот.И така,сега на 2.02.ще станат 8години без цигари. Трябва да имаш силна воля и желание,нищо друго не помага.
Обикновено приготвям с Фамилия,по някой път взимам Бела,но най-много ми харесват баници приготвени с домашно точени кори и Одрински кори
Сушените домати са много вкусни(качила съм рецепта в сайта),но не знам дали могат да се консервират за по-дълго време.До колкото знам издържат около 2-3 месеца в хладилник залети със зехтин.
Аз не слагам такива подправки-само сол,лук,олио и магданоз-оцет всеки си добавя,защото може да остане ,а на следващия ден вкуса е различен,ако има оцет.Пък може и да си я изпържа с червен пипер,ако остане
По принцип нямам определено време,за посоляване на ястията ми .Но черния дроб и яйцата посолявам накрая,а месото за скара го овкусявам предварително със сол и подправки,понякога и мариновам.