Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
Все още не съм измислила какво да бъде,трябва да е нещо лесно за приготвяне,но пък и интересно-защото се пада в неделя и през деня,ще празнуваме с компания Трифон зарезан Но миналата година се постарах и приготвих : Желирана млечна салата под формата на сърчица,Пълнени пилешки бутчета със сирена и обвити в бекон,за гарнитура-гъби в сос от сирена и картофено пюре с гъби, бекон и поръсени с кашкавал(пармезан)(скоро ще пусна рецептата в сайта),за десерт Теменужена панакота в шоколадова прегръдка(качила съм рецептата в сайта),а за финал ягоди и шампанско :love:
Добринка Петкова
Рядко,и то ако децата се сетят за тях.
Добринка Петкова
Не ми е в графа любими,но понякога приготвям сос за спагети и добавка към пица.
Добринка Петкова
От години не правя запръжка на боба.След като е полусварен,добавям зеленчуците и оставям да се досвари.След това в купа сипвам 1-2с.л олио,1-2с.л брашно и червен пипер.Наливам от бобената чорба и разбърквам хубаво,да не остане на бучки.Връщам в тенджерата при боба и оставям да ври десетина минути.
Добринка Петкова
Разбира се!От домашното произведените зеленчуци и плодове,по-хубаво няма
Добринка Петкова
Обичаме всякакви цитрусови плодове,но в къщи най-много консумираме мандарини. :blush:
Добринка Петкова
Предпочитам консервирането в буркани,но използвам и фризера-за спанак,бланширан зелен фасул за паниране,плодове и др. Една година домашния ми лук започна да се съсипва,тъй като беше голямо количество и за да го спася,нарязах и в пликчета във фризера.После само отчупвах нужното количество и така го използвах,без да се налага да го изхвърля.По същия начин процедирам и с чушки и моркови,когато имам в повече.
Добринка Петкова
Периодично приемам хранителни добавки на Допелхерц.
Добринка Петкова
Гледам Пекарната на Рудолф-той ми е любимец,Свежата Анабел и Джейми Оливър.
Добринка Петкова
Сол,черен пипер,червен пипер и чубрица-това са най-често използваните от мен подправки,. Разбира се и зелените подправки,като магданоз и копър.
Добринка Петкова
Имам ножица на Делимано.Използвам я за рязане на подправки,пиле,месо,за тесто,дори хартията за печене си режа с нея.Много съм доволна.
Добринка Петкова
И аз правя застройка на супите,най-предпочитам варена.Разбивам яйца,кисело мляко и брашно,наливам от бульона на супата и варя застройката около 5минути.Връщам обратно и супата е готова.На картофена супа и аз не правя застройка,но понякога слагам фиде.
Добринка Петкова
Ех,Иринка,голямо писане му удари за двайсетина точки повече.Никъде не прочетох "редно е да качите всички снимки заедно с рецептата,а не след като е одобрена"-къде съм сгрешила,че не ми е ясно.На някои рецепти,така съм преценила,така съм ги качила,какъв ти е проблема.Защо,просто не си качваш рецептите и се забавлявай,а не се затормозявай толкова много.Ааа,и много добре знам как се печелят награди-всичките съм си спечели честно,за разлика от някой.
Добринка Петкова
Подправките който използвам най-често са :чубрица-слагам я навсякъде,само в десерти още не съм ,другите са черен пипер и сол
Добринка Петкова
Използвам и двата вида-доволна съм и от двата
Добринка Петкова
Готвя със олио,за салати предимно зехтин,но го използвам и в тестени рецепти.Масло за десерти и задължително за сос Бешамел
Добринка Петкова
Веднъж използвах фикс на др Йоткер,но не ми хареса-предпочитам бавно,но вкусно.
Добринка Петкова
Имам доста силиконови форми и ги използвам често.Температурата на печене трябва да бъде,не повече от 220градуса.Сред като се изпекат,не се вадят веднага,а се изчаква десетина минути.И още нещо,намаслявам леко с масло.Рецептата,която използвам най-често и винаги ми се получават е следната: 2яйца,1ч.ч захар,1ч.ч прясно мляко,1/2ч.ч олио,2и1/2 ч.ч брашно,1бакпулвер,ванилия Яйцата се разбиват с вилица.Добавя се захарта,след това млякото,олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвера.Разбърква се с шпатула(не с миксер).Сипва се по малко във формите за мъфини,до 2/3 от височината им).Пекат се на 180градуса,около 20минути или до готовност.Понякога добавям сладко,шоколад,ядки,бисквитки и каквото ми хрумне. Чашата с която меря е 250мл.