Добринка Петкова
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20160412_083251_1739.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19721
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
И аз не съм професионалист,а любител.Работила съм като сервитьор в ресторант,но често влизахме в кухнята да помагаме,когато имаше някакви по-големи тържества. Но често казано,не бих работила като готвач(имала съм възможност,но отказах). Предпочитам да готвя за семейство си и приятели,а на празници ще си бъда вкъщи с тях(мое мнение,преживяла съм го като сервитьор ).
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Купувала съм няколко пъти,преди време и не беше толкова лоша.Но ,наскоро съпругът ми му се дояде печена риба на грил тиган и реши да вземе от нея.След като я размрази,остана 350г от 1кг,сложи я на тигана и тя залепна и стана на попара.Не можа да я опече,та се наложи да я панирам каквото беше останало.Така,че предпочитам прясно уловена риба,хек също обичам и купуваме.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Пържа ги в тиган,но когато трябва да изпържа за повече хора,(а имам и друго да правя), използвам фритюрника .
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
В къщи-предпочитам да си приготвя всичко сама, от украсата и подредбата на масата,до тортата(включително) ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
През лятото приготвям шопска,може овчарска салата или пък зелена с марули,яйца,краставици и т.н. Също така ,катък с червени чушки,руска салата(домашна),плата с мезета,ядки-понякога правя различни видове хапки.За по специални случай,обичам да приготвям солени торти.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Не го кисна,направо в тенджерата под налягане.Сменям само първата вода, наливам отново студена вода и продължавам варенето.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Не го чувствам като задължение,а като хоби.Обичам да готвя,старая се да разнообразявам менюто на своето семейство.А най-хубавото е,че не са много капризни и мога да експериментирам с всякакви рецепти.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
От няколко години,есента си бера черен бъз(бъзак)и си приготвям сироп .Той е силен имуностимулатор -всяка сутрин пия по 1с.л на гладно,а на децата давам по 1ч.л.профилактично ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Моите деца са вече големи,но когато бяха малки и започнах да ги захранвам,приготвях попарата със сухар-но и двамата не я харесваха, и съм им правила два -три пъти.С голям зор изяждаха по 3-4лъжички,и аз се отказах да я правя.Иначе им приготвях различни супи,плодови и зеленчукови пюрета и тях си хапваха с удоволствие.Единствено не обичаха картофено пюре и аз не ги насилвах,сега си го консумират -дъщеря ми го обожава.