Добринка Петкова
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20160412_083251_1739.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19721
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
И аз не съм правила(за сега
. Бадемово брашно съм виждала в Кауфланд,мисля че беше по 150г в опаковка.
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Нося някакъв десерт или питка(понякога и двете
),бутилка ракия или вино.Ако има малки деца,взимам нещо и за тях.
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
И аз като Кристин- някой ден съм постоянно гладна,друг път изобщо не ми се яде
И ние вечеряме към 19.30 - 20.00часа-ако ям по-рано,ще огладнея пак докато си легна :wink:
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Според мен,тайната да са жилави отвън,а меки отвътре е ,когато се оформят гевреците,се пускат във вряща вода с добавени сол и захар за няколко секунди(трябва да изплуват сами). След това се подреждат в тавата за печене и се поръсват със сусам.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Ами слага се мая,поне аз слагам.Не трябва да втасват много,и след като се извадят от водата,само леко се подсушават и се пекат,не втасват.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Държа ги в купа на масата.Не съм се замисляла как мога да ги съхраня за по-дълго време,защото вкъщи изчезват със скоростта на светлината. ![](/files/icons/smilies/11.png)
![](/files/icons/smilies/11.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Нямам,следя по часовника и то само когато правя блатове за торти и кексове,сладки и сладкиши,които знам колко време трябва да се пекат.Всичко друго го проверявам през определен интервал от време. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Използвам всички продукти(някой повече,други по-малко) -от маята до декорацията
Единствено не съм ползвала от тези новите подправки "захар с канела" и "захар с аромат на ром",готовите смеси и пиците. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Преди доста години,купувах всякакви кулинарни списания и вестници(имам купища от тях)
,но напоследък само Кулинарен журнал(има интересни рецепти и са достъпни за приготвяне) и понякога Good Food(повечето рецепти са гурме и не винаги мога да направя някоя ,защото все ще ми липсва някой продукт,но пък снимките са страхотни. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Не съм приготвяла.Не знам защо,но тези зеленчуци със зелен цвят не ме привличат толкова,за да искам да ги сготвя-като аспержи ,артишок,броколи и брюкселско зеле.Единствено съм правила броколи и то в комбинация с други зеленчуци. ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)