Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
И аз не съм правила(за сега . Бадемово брашно съм виждала в Кауфланд,мисля че беше по 150г в опаковка.
Добринка Петкова
Нося някакъв десерт или питка(понякога и двете ),бутилка ракия или вино.Ако има малки деца,взимам нещо и за тях.
Добринка Петкова
Използваме съвсем обикновени прибори,важното е какво консумираме с тях.
Добринка Петкова
И аз като Кристин- някой ден съм постоянно гладна,друг път изобщо не ми се яде И ние вечеряме към 19.30 - 20.00часа-ако ям по-рано,ще огладнея пак докато си легна :wink:
Добринка Петкова
Сутрин първо пия кафе,и поне след 2часа мога да я хапна нещо.Но обикновено пропускам и чак на обяд
Добринка Петкова
Рядко пия вода по време на хранене.Трябва да е нещо солено или много сладко за да пийна
Добринка Петкова
Използвала съм няколко пъти и ми харесва,също и хляб съм купувала.
Добринка Петкова
Според мен,тайната да са жилави отвън,а меки отвътре е ,когато се оформят гевреците,се пускат във вряща вода с добавени сол и захар за няколко секунди(трябва да изплуват сами). След това се подреждат в тавата за печене и се поръсват със сусам.
Добринка Петкова
Ами слага се мая,поне аз слагам.Не трябва да втасват много,и след като се извадят от водата,само леко се подсушават и се пекат,не втасват.
Добринка Петкова
Държа ги в купа на масата.Не съм се замисляла как мога да ги съхраня за по-дълго време,защото вкъщи изчезват със скоростта на светлината.
Добринка Петкова
Не съм готвила.Някак си не ме привлича външно за да изпитам желание да го приготвя.
Добринка Петкова
Нямам,следя по часовника и то само когато правя блатове за торти и кексове,сладки и сладкиши,които знам колко време трябва да се пекат.Всичко друго го проверявам през определен интервал от време.
Добринка Петкова
Използвам всички продукти(някой повече,други по-малко) -от маята до декорацията Единствено не съм ползвала от тези новите подправки "захар с канела" и "захар с аромат на ром",готовите смеси и пиците.
Добринка Петкова
Преди доста години,купувах всякакви кулинарни списания и вестници(имам купища от тях) ,но напоследък само Кулинарен журнал(има интересни рецепти и са достъпни за приготвяне) и понякога Good Food(повечето рецепти са гурме и не винаги мога да направя някоя ,защото все ще ми липсва някой продукт,но пък снимките са страхотни.
Добринка Петкова
Не съм приготвяла.Не знам защо,но тези зеленчуци със зелен цвят не ме привличат толкова,за да искам да ги сготвя-като аспержи ,артишок,броколи и брюкселско зеле.Единствено съм правила броколи и то в комбинация с други зеленчуци.
Добринка Петкова
Предпочитам домашната,купувам и от магазина,но рядко.Слагам варени картофи и яйца,моркови,кисели краставички,грах,шпек салам,майонеза,сол и черен пипер.
Добринка Петкова
Аз го топя в микровълновата(за по-бързо ),но трябва да се внимава,защото може да изгори.
Добринка Петкова
Харесва ми на Кастело,София мел ,понякога използвам Топаз мел и Фамилия-общо взето,досега не съм попадала на лошо брашно и питките ми се получават