Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
Най-често консумираме банани,ябълки,домати,краставици и марули.
Добринка Петкова
Да,на терасата имам магданоз,босилек и чери домати.Иначе в градината копър и чубрица.
Добринка Петкова
Най-често използвам печката,миксера и пасатора -без тях не мога. :blush: По рядко използвам робота,но и той ми върши чудесна работа,когато трябва да накълцам лука за кюфтета,да смеля орехи или месо, или пък да настържа тиквата за баница.От време на време ползвам фритюрника,а сокоизтисквачката от както пораснаха децата(правех им сокчета от моркови и ябълки),съм я ползвала няколко пъти.
Добринка Петкова
Да знам,че са полезни.Те ги консумират тези неща в натурален вид(ябълките,мандарините,портокалите и т.н.),но не и като ги направя на сок.Защото трябва да се пие веднага,малко като постоят и се утаяват,и не им харесват.Но пък пият от домашните сокове и нектари,които съм приготвила лятото(от праскови,кайсии,ягоди и череши). Обичат и разни смутита и шейкове да пият от банани,малини,ягоди с прясно или кисело мляко.Затова си замразявам плодове,за да имам под ръка,когато ми потрябва
Добринка Петкова
Не съм се замисляла,колко ми излиза дадено ястие,но може би по-скъпи ми излизат тортите.Там влагам повече продукти,ток и най-вече време.
Добринка Петкова
Готвя от 10-12годишна възраст, учила съм се от майка си на основните неща.Но през годините, готвенето се превърна в моя страст.Запалих се ,не само по приготвянето на различни ястия и питки,а и по тортоправенето. :love:
Добринка Петкова
Обичам всякакви салати,ястия и десерти,стига да са добре приготвени.Но ако трябва да избера 1от любимите ми,това е боб яхния -единственото ястие от което си сипвам допълнително
Добринка Петкова
Ако децата поискат нещо,им правя-иначе не.
Добринка Петкова
Не приготвям,но понякога правя кекс или някакъв сладкиш,та си хапвам със следобедното кафе.
Добринка Петкова
Домашното си е най-хубаво.Правя сладка от всякакви плодове,от портокалови и мандаринови корички,от рози -обичам да имам от всичко,когато ми потрябва ,просто слизам в мазето :wink:
Добринка Петкова
Приготвяла съм го единствено на сок с ябълки,моркови и лимон.Спомням си като малка,нашите ни отведоха да се возим на кораба Дунай.Там ни предложиха за предястие салата от червено цвекло,от любопитство хапнах -е изплюх го в салфетката, изобщо не ми хареса. Сега съм решила пак да пробвам,може пък да ми хареса.
Добринка Петкова
Все още не съм пробвала.В Лидъл на няколко пъти децата ме караха да взема за да го пробват,но минаваме покрай тях,пазаруваме други неща и все не взимаме.
Добринка Петкова
Не съм правила,но може някой път да пробвам.
Добринка Петкова
На мен ми липсва място в кухнята(малка е :blush: ),в която да подредя всичките си "джаджи". Но въпреки всичко,като видя нещо интересно,и смятам че ще ми върши работа,искам да го имам.
Добринка Петкова
Аз имам рецепта,открих я в един стар тефтер с рецепти.Първо искам да я изпробвам,и ако е успешна ще я споделя на сайта.
Добринка Петкова
С яйцата правя салата-марули,зелен лук,краставици,домати,ако имам царевица,маслини и нарязаните яйца,отгоре обичам да я заливам с млечно- майонезен сос.А,когато ми е оставал козунак съм правила Козуначен пудинг,Козуначена торта(има я в сайта),панирала съм филийки козунак с яйца и мляко и преди 1-2години правих един десерт- импровизаця,който нарекох Плодова наслада с крем и козунак(качила съм рецептата в сайта),получи се страхотен десерт. :blush:
Добринка Петкова
Използвам предимно листата-в туршия,пилешка супа и рибена чорба.
Добринка Петкова
Не бих яла влечуги,охлюви и жабешки бутчета- от първите изпитвам ужас и погнуса,от другите две само погнуса.Може би,ако ги ям без да знам,ще ми харесат(чула съм,че са вкусни),но никога не бих ги приготвила. :n: