Добринка Петкова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19721
Използвам го предимно за сарми,но също така го приготвям със свинско или пиле на фурна,салатка с лук,олио и червен пипер,зелник(обожавам го ),супа съм правила, с ориз,дори и като мусака от кисело зеле.
Мед от глухарче-350-400бр глухарче без дръжката се заливат с вода около 1.500лт(или да покрие хубаво глухарчетата) и 1лимон нарязан на парчета.Поставя се на котлона и се вари 15минути.След това се оставя да престой една нощ и на следващия ден се прецежда през марля.Мери се количеството течност и се слага същото количество захар.Поставя се пак на котлона и се вари ,докато капка капната в чиния,не се разлива.Насипва се горещо в затоплени бурканчета.Не го преварявайте,може да ви изглежда течно,но в бурканчето ще се сгъсти,като изстине.
Едно от любимите ми летни предястие са печените зеленчуци със сирене,магданоз,копър и чесън.А,иначе много обичам и панирани хапки от кашкавал и топено сиренце
Боб яхния и любимата ми сиропирана баница-баба ми(лека и пръст),беше голям майстор на тази баница,в къщи празник не минаваше без нея. :love:
Не приготвям често супа,първо защото изяждаме много хляб с нея и второ защото трябва да готвя нещо друго,че само със супа не минава :wink: .Но иначе,харесваме всякакви супи,даже наскоро правих супа от свинско и кисело зеле -получи се много вкусна
И аз използвам яйца от хладилника,през лятото ги държа в него.Решавам да правя кекс,мъфини или някакъв сладкиш просто изваждам яйцата и почвам да бъркам,не ги вадя предварително и ми се получава. Последователността на продуктите ми е яйца,след това захарта,мляко,вода или безалкохолно,олио или масло и накрая пресятото брашното с бакпулвера.Когато добавя брашното,разбивам за кратко,колкото да се смеси.Пека на 180градуса,като не отварям фурната почти до края на печенето(проверявам към 35минута).