Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
Хахаха,зодия Коняк- определено не е моето питие.
Добринка Петкова
Използвам го предимно за сарми,но също така го приготвям със свинско или пиле на фурна,салатка с лук,олио и червен пипер,зелник(обожавам го ),супа съм правила, с ориз,дори и като мусака от кисело зеле.
Добринка Петкова
С кисело мляко,но ако нямам и така си я хапваме-задължително топла
Добринка Петкова
Със сладко,мед,а с банани и шоколад са страхотни.
Добринка Петкова
Аз използвам къри,черен и червен пипер и понякога майорана
Добринка Петкова
Сиропа от бъз на Петър Димков се прави точно от храстовидния бъз(бъзак).
Добринка Петкова
Правила съм сладко от рози и мед от глухарче(много е полезен).
Добринка Петкова
Мед от глухарче-350-400бр глухарче без дръжката се заливат с вода около 1.500лт(или да покрие хубаво глухарчетата) и 1лимон нарязан на парчета.Поставя се на котлона и се вари 15минути.След това се оставя да престой една нощ и на следващия ден се прецежда през марля.Мери се количеството течност и се слага същото количество захар.Поставя се пак на котлона и се вари ,докато капка капната в чиния,не се разлива.Насипва се горещо в затоплени бурканчета.Не го преварявайте,може да ви изглежда течно,но в бурканчето ще се сгъсти,като изстине.
Добринка Петкова
Едно от любимите ми летни предястие са печените зеленчуци със сирене,магданоз,копър и чесън.А,иначе много обичам и панирани хапки от кашкавал и топено сиренце
Добринка Петкова
Боб яхния и любимата ми сиропирана баница-баба ми(лека и пръст),беше голям майстор на тази баница,в къщи празник не минаваше без нея. :love:
Добринка Петкова
Яйца печени на вестник върху печката на дърва-много любимо.Също така яйца по панагюрски и панирани.
Добринка Петкова
Всеки ден готвя,някой път по два пъти на ден.
Добринка Петкова
Не приготвям често супа,първо защото изяждаме много хляб с нея и второ защото трябва да готвя нещо друго,че само със супа не минава :wink: .Но иначе,харесваме всякакви супи,даже наскоро правих супа от свинско и кисело зеле -получи се много вкусна
Добринка Петкова
И аз използвам яйца от хладилника,през лятото ги държа в него.Решавам да правя кекс,мъфини или някакъв сладкиш просто изваждам яйцата и почвам да бъркам,не ги вадя предварително и ми се получава. Последователността на продуктите ми е яйца,след това захарта,мляко,вода или безалкохолно,олио или масло и накрая пресятото брашното с бакпулвера.Когато добавя брашното,разбивам за кратко,колкото да се смеси.Пека на 180градуса,като не отварям фурната почти до края на печенето(проверявам към 35минута).
Добринка Петкова
Предимно ги приготвям зелеви.Но за бъдни вечер,правя и лозови сарми
Добринка Петкова
Много зависи от ястието,но най-често използвам черен пипер,червен пипер,чубрица и къри.
Добринка Петкова
Тиквеник и пълнена със сушени плодове,орехи и мед.Правя и сладкиши и кексове,но предимно пълнена-моят фаворит и тиквеник-фаворит на съпруга ми :wink:
Добринка Петкова
И аз като Марина си признавам-на 100% съм :wink: