Добринка Петкова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Снимки2216Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19697
Стана ми любопитно за тази леща и потърсих информация.Готви се по традиционния начин,даже в повечето рецепти,които прочетох не се накисва,а само се измива и отцежда.
Това не го знаех.Наистина професионалните готвачите използват много сложни думи-например от предаването Мастър шеф научих ,че храната се плейтва,а не сервира,украсява и т.н
Незнам дали търсиш тази рецепта,но майка ми така ги приготвя -4 белтъка,1ч л лимонов сок,1 1/2 ч чаша захар,2 1/2 ч.ч фино смлени орехи.
Белтъците се разбиват на сняг.По време на разбиването се добавя лим.сок.Добавя се постепенно захар и разбиването продължава.Накрая се добавят орехи,разбърква се добре.С помоща на лъжица се оформят купчиники в тавата(застлана с хартия).Пекат(сушат) се като целувките на 110 градуса
Аз съм виждала в нашия супермаркет.Предполагам може да има и в големите хранителни вериги,но не съм използвала.Доколкото знам -6листа желатин,отговаря на 10г сух желатин за 500мл течност.
Ами,досега каквото съм правила,все ми се е получавало.Ако не от първия път,то от втория или третия,но не се отказвам Все още не съм приготвяла суши и разните му там морски дарове,и не знам как ще се справя,но някой път ще опитам
Пила съм чай от листата на коприва за детоксикация-всеки ден 3пъти /по 120мл в продължение на 1месец преди хранене. Мисля пак да направя един курс
Не бих пробвала такава рецепта,дори за консервиране не използвам(мисля,че имам само една рецепта за туршия,в която съм слагала,но ако пак я правя,ще го пропусна).
Използвам предимо жива мая,много рядко суха-но както спомена Вили и двата вида са добри,ако спазвате пропорции мая-брашно