Добринка Петкова
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20160412_083251_1739.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти1256Статии1СъветиКоментари203Форумни темиПостове във форума192За менИзпрати съобщениеточки19721
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Стана ми любопитно за тази леща и потърсих информация.Готви се по традиционния начин,даже в повечето рецепти,които прочетох не се накисва,а само се измива и отцежда.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Това не го знаех.Наистина професионалните готвачите използват много сложни думи-например от предаването Мастър шеф научих ,че храната се плейтва,а не сервира,украсява и т.н ![](/files/icons/smilies/5.png)
![](/files/icons/smilies/5.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Незнам дали търсиш тази рецепта,но майка ми така ги приготвя -4 белтъка,1ч л лимонов сок,1 1/2 ч чаша захар,2 1/2 ч.ч фино смлени орехи.
Белтъците се разбиват на сняг.По време на разбиването се добавя лим.сок.Добавя се постепенно захар и разбиването продължава.Накрая се добавят орехи,разбърква се добре.С помоща на лъжица се оформят купчиники в тавата(застлана с хартия).Пекат(сушат) се като целувките на 110 градуса ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Аз съм виждала в нашия супермаркет.Предполагам може да има и в големите хранителни вериги,но не съм използвала.Доколкото знам -6листа желатин,отговаря на 10г сух желатин за 500мл течност.
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Ами,досега каквото съм правила,все ми се е получавало.Ако не от първия път,то от втория или третия,но не се отказвам
Все още не съм приготвяла суши и разните му там морски дарове,и не знам как ще се справя,но някой път ще опитам ![](/files/icons/smilies/12.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/12.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Пила съм чай от листата на коприва за детоксикация-всеки ден 3пъти /по 120мл в продължение на 1месец преди хранене.
Мисля пак да направя един курс ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Не бих пробвала такава рецепта,дори за консервиране не използвам(мисля,че имам само една рецепта за туршия,в която съм слагала,но ако пак я правя,ще го пропусна).
![Добринка Петкова](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20160412_083251_1739.webp)
Използвам предимо жива мая,много рядко суха-но както спомена Вили и двата вида са добри,ако спазвате пропорции мая-брашно ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)