Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Добринка Петкова
Всякак ми харесва.Понякога я стържа,друг път я режа на кубчета.Добавям кисело мляко висок процент(или домашно),вода,чесън(стар или пресен),олио,сол и копър.И с орехи ми харесва,ако имам поръсвам от тях.
Добринка Петкова
Аз съм правила таратор от коприва-бланширана и нарязана,чесън,мляко,олио и вода.
Добринка Петкова
Да,имам и то доста-тетрадки,тефтерчета,рецепти написани на листчета,изрезки от вестници и списания
Добринка Петкова
По принцип не пием студени напитки,но ако се наложи охлаждам в хладилника.Но когато няма време използвам кубчета лед или във фризера(ако е в бутилка,я намокрям и тогава слагам,по-бързо се изстудява).
Добринка Петкова
Да,купувам си списания,имам няколко книги-една част купени,други подарени.Най-новата ми книга е Моето меню за 15минути на Джейми Оливър-има прекрасни рецепти и снимки.Наистина в нета има всичко,но аз обичам да си разглеждам списанията и книгите.
Добринка Петкова
Радвам се,че са ти харесали-ще чакам отзиви,когато ги направиш!С плънката на тези кифлички просто импровизирах (правени са преди време). Когато тръгваме за морето,винаги приготвям нещо за хапване по пъти.Тогава замесих тесто,имах няколко останали праскови и за да не се съсипят(докато ни няма),реших да ги използвам за плънка,като ги карамелизирам.Към тях добавих и орехчета ,а то взе че се получи вкусотия.
Добринка Петкова
Приготвяла съм го на салата с ролца от раци и на фурна със заливка от яйца,захар и прясно мляко.
Добринка Петкова
Да,бера си лапад,липов цвят,съпруга ми бере гъби,орехи,шипки за чай или мармалад(майка ми го приготвя),къпини си бера и слагам във фризера за торти и сладкиши.Брала съм глухарче,което използвах за направата на мед и още много други неща
Добринка Петкова
Маслено тесто за кошнички,бисквити сладки с пълнеж и т.н
Добринка Петкова
Моята рецепта за пица е тази,количеството е за 2-3пици,зависи от тяхната големина.: 500-550 г брашно,300 мл топла вода,1 суха мая,3 с.л зехтин,1 ч.л захар,1 ч.л сол.Замесвам,оставям да втаса за 1час.Оформям тънки блатове,гарнирам с продукти по желание,оставям да почине 15минути и пека.
Добринка Петкова
С доматено пюре,цели домати от буркан,нарязани домати(с чушки зависи от рецептата ),доматен сок за супи(и за пийване) и всичко това приготвено от градината на мама
Добринка Петкова
Не съм приготвяла,по скоро ми харесва плешка,бутче или печено цяло агне.
Добринка Петкова
Не съм готвила,защото не харесвам патешко- но рецептата на Мари ми харесва и може някой път да опитам
Добринка Петкова
Много рядко ги използвам.
Добринка Петкова
Предимно прясна мая използвам за козунаци.
Добринка Петкова
На мен ми харесва , купувала съм си микс от сушени плодове и той съдържаше чипс от банан,имаше пъпеш,ананас.
Добринка Петкова
Самардалата не ми е от любимите подправки-мирише ми неприятно,но пък ми беше интересно да разбера как се приготвя.
Добринка Петкова
Предпочитам спанак,но и лапада не го пренебрегвам