Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Да, а при печене на сач, плочата предварително трябва да е хубаво загрята и тогава се маже с олио или масло.
Аз не слагам сол, когато ги бланширам гъбите. Почиствам ги, нарязвам ги на дребно и ги попарвам за 10 минути. Когато паднат на дъното означава, че са правилно бланширани.
Аз лично консумирам риба и мляко и до сега съм нямала проблеми. Не мисля, че всички, които консумират тази комбинация се оплакват от стомашни болки.
Аз съм любител кулинар и също нямам нищо общо с професионалните кухни. Готвя, защото ми доставя голямо удоволствие, често експериментирам и най-важното е, че каквото се получи, всичко се изяжда.
И аз наливам гореща вода и разбърквам, но винаги имам едно на ум със солта и гледам да внимавам много.
Замесвам тесто като в купа пресявам брашно, правя кладенче и прибавям кисело мляко и сода. След това добавям яйце, сол и малко зехтин. Оставям го за половин час и след това късам топки и ги разточвам. В намаслена тава слагам пърленката, поръсвам я с каквото имам - кашкавал, шунка, сирене и я пека докато се зачерви.