Мариела Христова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти228Снимки205Статии1СъветиКоментари143Форумни теми24Постове във форума402За менИзпрати съобщениеточки3751
Домашното - правя си от смокини и сини сливи. Понеже има много плодове освен сладка, правя и сушени плодове.
И аз имам изгубена рецепта за едни страхотни дънерчета - баба ми ги правеше често, когато бях малка, но сега рецептата я няма .
Задължително гледам етикетите - какво е съдържанието и какъв е срока на годност. Веднъж в един хранителен магазин имаше промоция на кюфтета - на супер ниска цена. Взех една тарелка и се загледах в съдържанието. Ами какво да ви кажа - имаше 9 различни "Е-та" и набързо я върнах на мястото и.
На село имаме дърво дафинов лист, чубрица, магданоз и целина. Освен свежи и пресни, си правя и сушени подправки от тях.
Много полезен съвет. Случвало ми се е няколко пъти да ми се пресече соса и докато е още топъл, наливам студена вода.