Илияна Димова
Гуру
Моята стенаРецепти1273Снимки3565Статии41СъветиКоментари667Форумни теми45Постове във форума666За менИзпрати съобщениеточки27527
Различни са вкусовете от различните производители. Скоро купихме кашкавал, който по вкус приличаше повече на топено сирене , отколкото на кашкавал, а на етикета си пише , че е кашкавал
Като изпичам катмите на сач, намазвам с мазнина само когато загрее и избърсвам, а преди всяко сипване на тесто напръсквам сача със смес от суров яйчен жълтък разреден с вода , без вече да мажа сача с мазнина
много лесно, слагат се вода , олио ( масло ) и щипка сол да заврат , после наведнъж се изсипва брашното и се бърка с дървена бъркалка докато стане на топка , а по дъното на тенджерата да се образува лека бяла коричка от тестото . После се дръпва да се охлади и чак тогава се добавят яйцата - едно по едно да се усвоят от тестото , това е трудната част
За яйцата може да си помогнеш с миксер , добавяш яйцата едно по едно и разбъркваш , може и с телена бъркалка да се разбърка