Илияна Димова

Гуру
Моята стенаРецепти1273Статии41СъветиКоментари667Форумни теми45Постове във форума666За менИзпрати съобщениеточки27527

Стават ли за микровълнова, пликовете за печене на Fino и с какво да затворим плика ?

Как да се справим с малките кухненски пеперуди в кухненските шкафове ? Бърша рафтовете с чист медицински спирт, но дали е достатъчно?

От кои капачки за буркани сте най-доволни - " Омния " , " Пещера " или " Роси " ?

Колко трябва да се варят пъдпъдъчите яйца ? Ще се радвам да споделите тънкости при готвенето им

Вместо с желатин, може ли с друг продукт да се постигне същия резултат, както с желатина, например с пектин, дали ще се получи

Четох , че със зелен чай се отслабва, но в рецептата се посочва , да се прибавят оцет и мед. Дали ще има същия ефект, да се приема чая чист, без да се добавят другите съставки ?

Казаха ми рецепта за сладко от дюли без варене : Дюлите да се настържат , подсладят със захар и се слагат в бурканчета, да се запечатат и така се стерилизират. Някой приготвял ли е сладко по този начин ?

Интересувам се , като приготвям крем Дулсе де лече, в консервната кутия кондензирано мляко, на каква температура трябва да е включен котлона, водата да ври ли под " ключ " или да е по - на ниска степен .

Как да определя, колко Вт мощност и съответно на колко градуса отговаря , като на микровълновата фурна са изписани само надписи на английски - силно, слабо ....

В какво количество е допустимо да се използват макови семена в рецепти и трябва ли предварително да се смилат

В кулинарни предавания , готвачи използват в рецепти меласа. Какъв и е вкуса, полезна ли е меласата , замества ли захарта в рецептите и за предпочитане ли е да се използва

Кой е приготвял сладко от зелени доматчета, може ли рецепта ?

Какви храни е препоръчително да се консумират вечер за подобряване на съня и какви чайчета? Чай от маточина не помага

Как е правилно, в горещото време топъл чай ли да приемаме или студени напитки ? Аз предпочитам напитки със стайна температура.

Наскоро четох, че бакпулверите не са много полезни и е по- добре да използваме сода за хляб . На какво мнение сте, да не използваме ли или да ползваме бакпулвер?