Илияна Димова
Гуру
Моята стенаРецепти1273Снимки3565Статии41СъветиКоментари667Форумни теми45Постове във форума666За менИзпрати съобщениеточки27527
Вафлени кори - търся изпитана рецепта
Кой е приготвял вафлени кори - такива хрупкави като купените . Може ли да споделите рецепти
Правили ли сте кекс с аспирин?
Прочетох рецепта за кекс с аспирин . Кой е приготвял такъв кекс . Сполучлив ли се получава .
Как да готвя сух грах?
За готвене използвам консервиран или замразен грах. Кой е готвил сух грах, трябва ли предварително да се накисва както фасула за няколко часа във вода преди да сготвим? Лесно ли се сварява .
Изобилие от зелен фасул , може ли съвети за замразяване ?
Трябва ли зеления фасул да бланшираме преди да сложим да се замрази във фризера, или е достатъчно да измием , подсушим и сложим в полиетиленови пликове за замразяване
Как да направя салата от листа на глухарче?
Глухарчето е много полезно, приготвям си чай от него, но чета и за салати от листа на глухарчета . Някой приготвял ли е салата от листа на глухарчета, трябва ли предварително да се накисват във вода, хубав вкус ли имат и по колко листа може да се консумират на порция
Как прилагате ленено масло и какви са дозировките му?
Ленено масло само в салати ли може да се добавя и какво е допустимото дневно количество ?
Как се ползва хималайска сол?
Може ли да се добавя от хималайската розова сол при готвене или само може да се използва при посоляване на вече сготвени ястия и салати ?
Кой може да ми каже как лесно да се свари леща?
За фасул знам, че трябва да се накисне за една нощ във вода, и при варене да се сложи малко сода бикарбонат във водата, а за лещата има ли хитринки за бързо сваряване ?
Как правилно да почистваме и готвим гъби печурки
Трябва ли да мием и белим гъби печурки преди готвене и консумация. В много кулинарни предавания, само забърсват гъбите без да мият и белят, а аз като готвя гъби винаги беля и измивам . Как е правилно .
Как да премахнем нитрати в зеленчуци и плодове?
Дали се намалят нитратите в плодовете и зеленчуците , като престоят във вода и дали не се губят вкусовите им качества
С кои храни за подсиля имунитета?
Какви храни и напитки да приемаме за силен имунитет. Реших да купя от аптеката сироп за имунитет, но струва 20 лева, по- добре с храна да се засили имунитета . С кои храни?
Как да направя перфектни сладки целувки?
Как да направим перфектни сладки целувки, като тези , които се продават в магазините, дали са само от белтък и захар или имат и други добавки?
Свинско или телешко месо - кое да изберем?
Нетлъсто свинско месо вредно ли е или все пак да предпочетем телешко по здравословни съображения?
Ванилия или синтетичен ванилин?
Използвам синтетична ванилия на прахчета. По тв кулинарните предавания готвачите употребяват за сладкишите натурална ванилия. Има ли я по магазините . Дали е много скъпа .
Съвети за съдове с керамично покритие
Вредно ли е да се използват за готвене съдове на които има изтрито керамичното покритие. Имаме такава тавичка, купена от реномиран търговски обект, а сега на места покритието се е изтрило, не съм мила с груби абразиви, спазвам изискванията да не надрасквам, готвя с дървени прибори.