Илияна Димова

Гуру
Моята стенаРецепти1273Статии41СъветиКоментари667Форумни теми45Постове във форума666За менИзпрати съобщениеточки27531

Кой е приготвял вафлени кори - такива хрупкави като купените . Може ли да споделите рецепти

Прочетох рецепта за кекс с аспирин . Кой е приготвял такъв кекс . Сполучлив ли се получава .

За готвене използвам консервиран или замразен грах. Кой е готвил сух грах, трябва ли предварително да се накисва както фасула за няколко часа във вода преди да сготвим? Лесно ли се сварява .

Трябва ли зеления фасул да бланшираме преди да сложим да се замрази във фризера, или е достатъчно да измием , подсушим и сложим в полиетиленови пликове за замразяване

Глухарчето е много полезно, приготвям си чай от него, но чета и за салати от листа на глухарчета . Някой приготвял ли е салата от листа на глухарчета, трябва ли предварително да се накисват във вода, хубав вкус ли имат и по колко листа може да се консумират на порция

Ленено масло само в салати ли може да се добавя и какво е допустимото дневно количество ?

Може ли да се добавя от хималайската розова сол при готвене или само може да се използва при посоляване на вече сготвени ястия и салати ?

За фасул знам, че трябва да се накисне за една нощ във вода, и при варене да се сложи малко сода бикарбонат във водата, а за лещата има ли хитринки за бързо сваряване ?

Трябва ли да мием и белим гъби печурки преди готвене и консумация. В много кулинарни предавания, само забърсват гъбите без да мият и белят, а аз като готвя гъби винаги беля и измивам . Как е правилно .

Дали се намалят нитратите в плодовете и зеленчуците , като престоят във вода и дали не се губят вкусовите им качества

Как да намалим консумацията на сладки храни. Има дни в които ми се хапват много сладки храни. Как да намаля консумацията им и каква е причината за апетит към сладкиши

Какви храни и напитки да приемаме за силен имунитет. Реших да купя от аптеката сироп за имунитет, но струва 20 лева, по- добре с храна да се засили имунитета . С кои храни?

Как да направим перфектни сладки целувки, като тези , които се продават в магазините, дали са само от белтък и захар или имат и други добавки?

Нетлъсто свинско месо вредно ли е или все пак да предпочетем телешко по здравословни съображения?

Използвам синтетична ванилия на прахчета. По тв кулинарните предавания готвачите употребяват за сладкишите натурална ванилия. Има ли я по магазините . Дали е много скъпа .

Вредно ли е да се използват за готвене съдове на които има изтрито керамичното покритие. Имаме такава тавичка, купена от реномиран търговски обект, а сега на места покритието се е изтрило, не съм мила с груби абразиви, спазвам изискванията да не надрасквам, готвя с дървени прибори.