Моите форумни постове

Veska
В градът в който живея сега няма кулинарен празник, но в родният ми град всяка година има празник на Житената питка - Стражица, Търновския регион.
Veska
Бухти - обожавам ги. Мога да си ги хапвам с тавата. А децата обичат едни принцеси който правя с кашкавал, яйце и прясно мляко, подправени с чубрица и щипка сол. После и един компоти и това им е яденето.
Veska
Универсалната ми марината за почти всичко - 1с.л.течен мед, 4с.л. соев сос, сол, черен пипер, зехтин(или олио). И поне 3 часа кисне месото в маринатата.
Veska
Турската и Сръбската кухня са най-близки до българската.
Veska
Готвя по рецепта, но винаги я променям и слагам нещо от себе си.
Veska
Питките и всичко направено от тесто, най-ми се получават.
Veska
На салата и с майонеза. Харесва ми да го смеля с малко сол, смесвам с майонеза и мажа на препечена филия.
Veska
Вече ми се хвана кваса и сега си търся рецепта за хляб. Ако някой има да пише.
Veska
Бяхме в един руски ученически лагер и всеки ден ни поднасяха Елда. Много ми харесва със зелена салата, прясно мляко и някакво сладко от плодове. бях скептично настроена за елдата, но сега я харесва и си хапвам често.
Veska
Имам престилка, но не я ползвам. Въпрос на навик.
Veska
Салатата задължителна, плюс основно и през почивните дни задължително десерт.
Veska
против съм приемането на витамии под формата на таблетки. Първо защото не са естествено извлечени от продуктите. и второ не се усвояват на пълно от организма. Ако имате проблеми със стомаха и червата просто няма как да се усвоят от организма ви пълноценно.
Veska
Пекарната на Рудолф, Бон Апети и Рецептите на баба
Veska
Всъщност универсална рецепта за шарена сол няма. Колкото са домакинствата, толкова са и рецептите. Основната съставка е ливадската мерудия, която всъщност придава този специфичен вкус на подправката. В нашето семейство смесваме ливадска мерудия, смляна чубрица, сол и червен пипер (слагаме и малко лют червен пипер за пикантност).