Veselina
Иноватор
Моята стенаРецепти306Снимки1051Статии4СъветиКоментари66Форумни теми6Постове във форума235За менИзпрати съобщениеточки8896
Харесвам най много карагьоз, скумрия, сафрит, пъстърва, лаврак, и ципура.Карагьоз и сафрит си купувам от рибари, скумрия от магазина, а др. видове от Лидъл.Рядко попчета и цаца защото не са ми любими чак толкова.Мн. рядко си купувам и акула, но я харесвам.Обожавам и чернокоп, но рядко я намирам.Готвя ги по различни начини.
Рядко, главно немско масло от 250 г. купувам по няколко като е на промоция и 1,2 вида българско.От маргарините само Калиакра и Рама-ползвам за мазане на филии или за печени сандвичи в сместа.
Малко газирана вода или прясно мляко слагам, както и малко сода за хляб в киселото мляко, за да бухне.
Нямам къде да гледам, но бих искала да си сея подправки.Обичам много пресните подправки, също не е лошо и за зимата да си отделям мои си.
Готвя много малко и не ми остава.Не е хубаво да се изхвърля храна.Ако ми остане печено или варено месо го слагам в торбичка и във фризера.
Това са най вече Рецептите на Йоли, Пекарната на Рудолф, Пекарната на мисис Чайлд, Бон Апети с Лора и Стоян, предаването на Иван Звездев.Любимка ми е и доня Лидия.
Винаги правя застройка.Става вкусна по този начин. Важна е температурата на двете смеси и бъркането.
Според мен по добри са формите с керамично покритие, защото стават по добре мъфините и излизат веднага.Имам силиконова и не ми харесва как се получават, често залепят, пукват се мъфините при вадене, ползвала съм и тефлонова на заем, но не ми допадна.Имам две с кръгли гнезда в различен диаметър и съм доволна при крайният резултат.