Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименПолзвате ли уред за подквасване на кисело мляко?
Уредът е полезен с това, че поддържа необходимата температура на млякото (същото се постига и с вълнено одеало, но пък след като уредът е наличен - защо да не се ползва и да прави живота по-лесен ). Най-добре е киселото мляко да е домашно, но се получава и с картонено/наилоново - естествено, с различно качество...
АнонименПохвали и оплаквания!
Харесвам сайта, защото получавам от него интересни идеи за приготвяне на храна. Това, което не ми харесва обаче е, че няма някакъв реален контрол над публикуваните рецепти. Би било чудесно ако се правеха корекции на правописа, например. Също така - неточните рецепти, а те са много в сайта... Снимките дори не ме дразнят толкова, колкото недоброто и непремислено поднасяне на една рецепта. Ясно е, че всеки греши, но ще е много по-лесно ако преди да се публикува нещо - се прегледа от автора, а след това е от тези, които одобряват материалите. Една идея - може различните рецепти (говоря като качество на описанието)да получават различен брой точки (не просто "дълга", "кратка" "със снимка" - например - за правописни грешки да има намаляване на точки; за неточности - също. Струва ми се, че това ще е доста по-мотивиращо за тези, които искат да израстват в йерархията на сайта
АнонименЛекарство или отрова са рецептите тук
Само да разясня - "отрова" съм използвала като антипод на "лекарство"; доколкото рецептите, за които говоря, не се второто - остава им да бъдат първото. Не сами по себе си. А това, че всеки експериментира и се старае - не е лошо, ще е още по-добре, ако всички се стараем повече и правим нещата не просто за отбиване на номера и получаване на точки
АнонименЛекарство или отрова са рецептите тук
Може би съм се изразила неясно - под "сготвено два пъти" (освен буквалното) имам предвид, че готвачът е способен да повтори приготвянето на ястието при абсолютно същите условия - т.е - знае точно какво и колко и как. В действителност не съм имала проблеми с рецепти тук, процедирам така - избирам само умни рецепти Не ми е нужно да приготвя нещо, за да разбера, че няма да стане или че няма да ми хареса и не защото съм много опитен готвач, напротив, и все пак - достигнах до една от великите истини на готвенето - МЯРКА Като прочета - "на око" и се отказвам от рецептата. Също така, много ми допадат тези рецепти, в които са вмъкнати обясненя защо се прави една или друга процедура.