Станислава Вълкова
Иноватор
Моята стенаРецепти339Снимки851Статии80Съвети56Коментари227Форумни теми14Постове във форума94За менИзпрати съобщениеточки10992
Печено месо, риба, бъркани яйца, гювечи, чийзкейкове, но аз живея сама, така че готвя каквото искам.
,Рядко, готвя нещо което съм готвила скоро,много съм консервативна, уви. Разбира се, не готвя едно и също нещо всеки ден, но имам набор от ястия, които винаги успявам перфектно - готвя ги, единственото нещо, с което обичам да експериментирам, са екзотични плодове и морски дарове
По принцип обичам всички подправки и често често ги купувам поотделно на пазари в различни страни, смесвам ги както ми харесва и ги съхранявам в специални бурканчета за подправки..
Не яжте нищо час и половина преди тренировка. В противен случай храната в стомаха сериозно ще попречи на упражнението. След тренировка си струва да се приберете вкъщи, да вземете душ и здраво да хапнете.
Достатъчно ми е напълно да се откажете от съдържащи въглехидрати храни - захар, брашно, картофи, нишестени зеленчуци, сладки плодове. Диетата се състои от месо, риба, зеленчуци. Все още можете да ядете зелена ябълка на ден.
брашно 300 г,
яйца 3 броя,
захар 400 г,
кисело мляко 150 г,
какао 2 с. л. ,
масло 100 г,
мед 100 г,
ядки 3 с. л.
Смесете яйцата със захар, добавете кисело мляко, какао, канела, мед, растително масло. Разбийте с миксер. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Изсипете тестото във формата , поръсвайте с ядки.. Печете 30 минути на 200 градуса. Готовия сладкиш /торта, може да се глазира с шоколад, разтворен в сметана, поръсва се не прекалено фино смлени ядки. Можете също така да поръсите с какао и да украсите със сметана.
Салата "Дейзи". Състав: зелен грах, царевица, корейски моркови, малък пакет чипс, майонеза. Всички се слагат на слайдове във салатиера, в центъра майонезата. Смесете преди да сервирате. Опитвали сме много пъти - неочаквано вкусно.
С голямо удоволствие бих се възползвала ,но все пак зависи къде и по кое време биха се провеждали. Аз вече имам изкаран готварски курс, и бих се радвала да се усъвършенствам и за напред в кулинарията.
Ако е в замръзнало състояние, първо трябва да го размразите. Размразяването на калмари може да бъде в студена или топла, но не и в гореща топла (от това месо може да стане розово). След размразяване е необходимо да се отстрани кожата от калмара (изглежда като прозрачно фолио). Много хора правят грешката и готвят калмарите с кожата. Това е неправилно .
В солена вряла вода сложете приготвеното месо. Варенето на калмари да е на слаб огън. Счита се за достатъчни 2-3 минути. Можете да проверите готовността на месото с око. След като месото побелее , задръжте го в кипяща вода още 10 секунди и готово. Ако преварите калмарите, месото им ще бъде като "гумено" на вкус.
Естествена заквасена сметана, малко разтопено масло, малко чесън, ситно нарязан копър и магданоз, разбъркайте и оставете да престои, добавете малко черен пипер и люта червена чушка, този универсален сос върви добре не само с картофи, но и с месо на скара.
По-доброто рибено масло се нарича омега 3.Сега няма недостиг на продукти, всички витамини и минерали в изобилие могат да бъдат получени от продукти от животински и растителен произход.