Моите форумни постове

Станислава Вълкова
Печено месо, риба, бъркани яйца, гювечи, чийзкейкове, но аз живея сама, така че готвя каквото искам.
Станислава Вълкова
,Рядко, готвя нещо което съм готвила скоро,много съм консервативна, уви. Разбира се, не готвя едно и също нещо всеки ден, но имам набор от ястия, които винаги успявам перфектно - готвя ги, единственото нещо, с което обичам да експериментирам, са екзотични плодове и морски дарове
Станислава Вълкова
Винаги следя MasterChef от време на време Кошмари в кухнята и другите.
Станислава Вълкова
По принцип обичам всички подправки и често често ги купувам поотделно на пазари в различни страни, смесвам ги както ми харесва и ги съхранявам в специални бурканчета за подправки..
Станислава Вълкова
Не яжте нищо час и половина преди тренировка. В противен случай храната в стомаха сериозно ще попречи на упражнението. След тренировка си струва да се приберете вкъщи, да вземете душ и здраво да хапнете.
Станислава Вълкова
Беше добре, когато обядвах, спах два часа и след това ходих да тренирам.
Станислава Вълкова
Достатъчно ми е напълно да се откажете от съдържащи въглехидрати храни - захар, брашно, картофи, нишестени зеленчуци, сладки плодове. Диетата се състои от месо, риба, зеленчуци. Все още можете да ядете зелена ябълка на ден.
Станислава Вълкова
Зелен с лимон или черен с подправки
Станислава Вълкова
Чай от диви плодове - първо пресни, а през зимата - сушени
Станислава Вълкова
брашно 300 г, яйца 3 броя, захар 400 г, кисело мляко 150 г, какао 2 с. л. , масло 100 г, мед 100 г, ядки 3 с. л. Смесете яйцата със захар, добавете кисело мляко, какао, канела, мед, растително масло. Разбийте с миксер. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Изсипете тестото във формата , поръсвайте с ядки.. Печете 30 минути на 200 градуса. Готовия сладкиш /торта, може да се глазира с шоколад, разтворен в сметана, поръсва се не прекалено фино смлени ядки. Можете също така да поръсите с какао и да украсите със сметана.
Станислава Вълкова
Не съм опитвала до сега. А какво кафе се използва за случая ,става ли с нес кафе?
Станислава Вълкова
Салата "Дейзи". Състав: зелен грах, царевица, корейски моркови, малък пакет чипс, майонеза. Всички се слагат на слайдове във салатиера, в центъра майонезата. Смесете преди да сервирате. Опитвали сме много пъти - неочаквано вкусно.
Станислава Вълкова
С голямо удоволствие бих се възползвала ,но все пак зависи къде и по кое време биха се провеждали. Аз вече имам изкаран готварски курс, и бих се радвала да се усъвършенствам и за напред в кулинарията.
Станислава Вълкова
Ако е в замръзнало състояние, първо трябва да го размразите. Размразяването на калмари може да бъде в студена или топла, но не и в гореща топла (от това месо може да стане розово). След размразяване е необходимо да се отстрани кожата от калмара (изглежда като прозрачно фолио). Много хора правят грешката и готвят калмарите с кожата. Това е неправилно . В солена вряла вода сложете приготвеното месо. Варенето на калмари да е на слаб огън. Счита се за достатъчни 2-3 минути. Можете да проверите готовността на месото с око. След като месото побелее , задръжте го в кипяща вода още 10 секунди и готово. Ако преварите калмарите, месото им ще бъде като "гумено" на вкус.
Станислава Вълкова
Естествена заквасена сметана, малко разтопено масло, малко чесън, ситно нарязан копър и магданоз, разбъркайте и оставете да престои, добавете малко черен пипер и люта червена чушка, този универсален сос върви добре не само с картофи, но и с месо на скара.
Станислава Вълкова
По-доброто рибено масло се нарича омега 3.Сега няма недостиг на продукти, всички витамини и минерали в изобилие могат да бъдат получени от продукти от животински и растителен произход.
Станислава Вълкова
Харесва ми и често готвя, особено риба, месо и пиле. Определено е по-вкусно и по-полезно, отколкото пържено.
Станислава Вълкова
Просто обожавам барбекю. Честичко приготвям разнообразие от меса и зеленчуци на него.