Станислава Вълкова
Иноватор
Моята стенаРецепти339Снимки851Статии80Съвети56Коментари227Форумни теми14Постове във форума94За менИзпрати съобщениеточки10992
Картофена супа с пюре, Задушени картофи с грах или гъби ,Задушено зеле, Салата от моркови с ябълки
Картофени банички
Най-лесният вариант е да заврат , а после пържени в масло с добавка соев сос.
Вторият вариант вече изисква настърган кашкавал.
Зависи в коя държава си. Виж ,например за Израел знам поне два ресторанта, които са в Тел Авив в българската част на града (поради многото българи живеещи там ) За последно бях посетила единия който се казваше "Витоша"...
Суфле - много бърза, вкусна и лека закуска
1 пакет извара (250гр)
1 яйце +1 протеин
2 с.л. л. захар
1 круша и 1 банан (можете да добавите всеки плод към вашия
вкус)
Разбийте яйцата с изварата, добавете захарта и нарязаните на ситно плодове и сложете за
3 минути в микровълновата ако печката е по-мощна, намалете времето за готвене. Изберете форма с високи страни и когато повърхността се сгъсти
, суфлето се издига по време на готвене, когато
е готово! Много е вкусно!
Да, намирам го полезно, като всяко друго растително масло. Добавям лъжичка кокосово масло сутрин към овесената каша, или мюслито просто защото е по-вкусно.
Опитвала съм не малко чуждестранни ястия и десерти. Но едно от запомнящите се е немско ястие Айнтопф , приготвено от различни видове зеленчуци (и дори плодове) и различни видове месо и пушени продукти - във всеки регион на Германия има своя рецепта и много вкусни сладкарски изделия на Дрезден - бисквити, меденки и меден джинджифил. Националната немска кухня всъщност е много близка до руската.
Нещо леко, риба със зеленчуци, плодове, сладолед.
Може още и салата от пресни зеленчуци и плодова салата не е трудно да се приготви ..) .. а за десерт, бонбони от сини сливи .. напълнете сините сливи с орехи ... и залейте с разтопен шоколад .. сложете в хладилника ..
Комбинациите от подправки могат да бъдат много ,и да подхождат на определени ястия , месо, риба и постни.
Харесвам подправките и използвам много и различни. ,
всичко зависи от храната ...
босилек, чубрица, мащерка, обожавам шафран, различни чушки, джинджифил, индийско орехче, къри, бадеми, сумак...
Необходимо е и достатъчно, за да можете да направите: сандвич, бъркани яйца, яхния, варени тестени изделия или картофи.
Но след това всичко е вече по желание Лесна супа от някакъв вид, лека зеленчукова салата ... И рецептите в интернет са просто изобилие.
Какво друго освен солта. От древни времена съществува такова понятие - "Солта на земята".
В онези дни солта се добивала в неизмеримо по-малък мащаб от сега и се оценявала по теглото си в злато.
А солта на земята е нещо много ценно в духовен смисъл.
Ако задушавате черния дроб, след това опитайте да направите дресинг от заквасена сметана и чесън към него.
Сварете ги за половин час на бульон. Бульона - за супа, след това можете да го използвате. Намажете сварения пъдпъдък с аджика, мед и горчица с подправки за пилешко месо и малко червена люта чушка смляна - поставете в тавата и във фурната - 190 градуса . Докато почервенее и -готово