Аника Войт

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти373Статии75Съвети20Коментари69Форумни теми9Постове във форума87За менИзпрати съобщениеточки14982

Моя свекър преди години решил да изпържи кюфтета. Вместо в брашно ги е овалям в пудра захар. Хахаха

Теди, имаш ли вече уреда. Сподели как е? Заслужава ли си? За какво го използваш най- много.?

Малко извън темата, но да ви се оплача. Вече втори път ми се пукат колоните.
От две седмици готвя на един индукционен котлон и чакам ММ да си дойде и да подмени керамичния плод.
Чудя се дали да не взема един мултикукър, дали ще ми върши работа?


Да, и аз от там тръгнах. Уж да им приготвям пи здравословно. Може и да се навия.

И аз мисля като вас, но не сте ли обръщали внимание в кулинарните предавания как в една фурна слагат по няколко неща и готвят заедно?

Признавам си, използвам най-обикновена сол.
Но ние по принцип обичаме по безсолни ястия.
На салати не слагам, на децата също.

Именно защото при някой заболявания не се препоръчва не ползвам интензивно хималайски сол.
Ако не ти соли солта от магазина, вземи морска и си я мини през блендера. 


Примерно зелена салата маруля, една вечер много лошо ни боляха коремните след консумация.

Мерси за съвета, Дани.
Темата я бях пуснала точно след една такава нощ и сега като се върна назад, мисля че аз и децата е ядохме точно на гладно (уж за лека вечеря).
Знам също и винаги ги накисвам в студена вода, поне за няколко часа.

Скоро ще имаме и зелена салта и ягоди. Още няколко седмици и идват.

По Коледа се бях навила да си поръчам от амазон. Обаче се отказах.
Най-вепе защото аз обичам да меся на ръка. Местенето ми доставя удоволстие. Другите функции, мисля че с един обикновен блендер са напълно препокриващи се.
А цената му е една.... Неоправдано спред мен.

За съжаление, аз така си прецаках тигана за палачинки. На външен вид нищо му няма, но веднага загрят и залепват....