Боряна Атанасова

Чирак
Моята стенаРецепти69СтатииСъветиКоментари25Форумни теми3Постове във форума60За менИзпрати съобщениеточки1456

Момици или така нареченото касабско мезе. Правила съм ги панирани, но какъв точно е вкус не мога да определя.

Когато правя мусака не запържвам нищо слагам всичко сурово кайма, морков, чушка, лук и подправки. Това правя на обикновенната мусака, другата която правя режа картофите на колелца и ги запържвам за кратко в мазнина. Оделно в една купа слагам каймата зеленчуците, подправки и омешвам всичко добре. Втава слагам ред картофи които посолявам и подправям с черен пипери чубрицата, отгоре редя каймата и така докато свършат съставките като отгоре слагам картофи.

Рози от тях съм правила сладко, теменужка, невен се прави чай. Глухарче от него салата. Знам и за латинка.

Готвя в малки количества и гледам да го изядем, но ако случайно се застъпят две ястия го слогам в кутия и гледам колко може по скоро да се изяде.

И аз нарязвам на ситно и в фризера. Не само магданоза и копър, девисил и джоджен също става. Както и сушен.

След завирането на водата около 5минути.така ги правех преди сега неги варя слагам аспирин и стават хрупкави.

Аз го приготвям с краставицата на кубчета, мляко и малко вода. Копър и чесън. Баба правише фалшив таратор с краставицата на кубчета, оцет, чесън и вода.

От плодовете лимон, банан, ябълка, киви, грейпфрут, малини. А за зеленчуците чесън, домат. Бих казала че всички плодове и зеленчуци са полезни стига да са качествени.