Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-популярните сосове за риба

Най-популярните сосове за риба

Най-популярните сосове за риба
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.

Ето някои от най-популярните сосове, подходящи за всякакъв вид риба ирибни продукти:

Сос с хрян

Необходими продукти:

1 чаша рибен бульон

150 г настърган хрян

1 с. л. захар

1/2 водна чаша оцет

1/2 водна чаша сметана

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Настърганият хрян се залива с врелия рибен бульон и към него се прибавя сол, захар и оцет. Ако Ви се стори прекалено гъст сосът можете да добавите допълнително вода, но тя трябва също да е вряла. Всички продукти се разбъркват много добре, оставят се да изстинат и към тях се добавя сметаната.

Лимонов сос Бешамел

Най-популярните сосове за риба

Необходими продукти:

3 с.л. брашно

4 с.л. масло

3 водни чаши студено прясно мляко

2 жълтъка

1 с.л. лимонов сок

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Брашното и маслото се запържват и към тях се прибавя прясното мляко. По време на тази процедура, която трае около 8- 10 мин, трябва интензивно всичко да се разбърква, за да не се получат бучки. Добавете и два разбити жълтъка, като не преставате да бъркате. След като сосът Бешамел стане достатъчно гъст, прибавете към него солта, лимоновия сок и пипера.

Към така приготвеният сос Бешамел можете да добавите и подправки като копър или розмарин, както и няколко каперси. Също така можете и част от прясното мляко да замените с бяло вино.

Сметанов сос

Най-популярните сосове за риба

Необходими продукти:

3 с.л. брашно

4 с.л. масло

3 водни чаши сметана

сол на вкус

черен пипер на вкус

магданоз

Начин на приготвяне:

Този сос се приготвя по същият начин като соса Бешамел, но не се използват жълтъци, за да не стане прекалено тежък, и накрая се поръсва със ситно нарязани магданоз.

Сос Тартар

Най-популярните сосове за риба

Необходими продукти:

1 кутийка майонеза

1 кисела краставичка

1 връзка зелен лик

5- 6 маслини без костилката

1 лъжица магданоз или копър

горчица и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Майонезата се изсипва в купа и към нея се прибавят нарязаните на ситно краставичка, лук, маслини и нарязаният копър или магданоз. Всичко това се разбърква много добре и накрая се подправя с малко горчица и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest