Илария
Илария
Мастър Шеф

Форумните Постове на Илария

  • ИларияТорта от точени блатовеТези блатове не би ли трябвало да се мажат с масло или да се напоят със сироп. ПО принцип тази торта трябва да престои доста преди да се хапне, за да може блатовете да омекнат :y:
  • ИларияТорта от точени блатовеПробва ли да надупчиш блатовете с вилица?
  • ИларияРецепти за съвсем начинаещи Аз имам любима рецепта за сладки, които се приготвят лесно Какаови бисквитки яйца - 1 бр.; масло - 1 малко пакетче меко, захар - 1 ч.ч. бяла или кафява, брашно 1 и 1/2 ч.ч., ванилия - 1 ампула, какао - 2-3 с.л. или 100 г разтопен шоколад; малко мляко - около 2-3 с.л. Всичко се смесва, като първо се разбиват маслото, яйцето и захарта. Добавят се останалите съставки и се омесва - при нужда се добавя малко брашно или малко мляко. Сместа трябва да е мека. Оставя се за 20 минути в хладилника. След тов аот нея се оформят топчета, които леко се сплескват и се пекат в умерена фурна - 180 градуса за около 10-15 минути. Дани ви харесат. Стават много ароматни, ако добавите в тях настъргана портокалова кора.
  • ИларияКакво смятате за манголдаНе съм сигурна за какво става въпрос. Това да не е швейцарско цвекло?
  • ИларияКексчета от едно време в сладкарниците А как изглеждат тези кексчета? Не се сещам, може би тогава съм била твърде млада :blush:
  • ИларияРецепти по определени поводиЗдравей, трябва ми направо едно неангажиращо меню за около 7-8 човека Някакви хапки, предястие, нещо за основно и приятен десерт. Щом тъй си предлагаш услугите, съм длъжна да се възползвам. Също ако имаш някои хитрости за украса на ястия или маса, може да кажеш. Мерси още веднъж
  • ИларияСлага ли се вегета или пикантина на картофена салатаПикантина и вегета са ужасно вредни овкусители. По-добре е да не се ползват и най-вече да не се дават на деца храни и ястия с пикантина и вегета.
  • ИларияТрадиционни CиренкиКак се разпределя, не разбрах? :blush:
  • ИларияКаква захар ползвате?Ако готвите с мисъл за здравето си, най-добре е да ползвате тръстикова захар. По-скъпа е от обикновената, но мисля, че е доста по здравословна. За диабетици е най-добре да готвите със Стевия. Ако има такива от вас, които използват някакви други подсладители вместо захар, моля не го правете, защото всичко, което сте чували за аспартама е вярно! :x:
  • ИларияТърся готварски шоколад на парченцаа може ли някой да ми каже каква е цената му? в какви разфасовки се продава и евентуално кой е най-добрият :blush:
  • ИларияКак да направим супата по-вкуснавсяка кулинарна обработка, саламура и престояване за период от време води до унищожаване на витамини и полезни съставки. Затова и се препоръчва над 50% от храната в ежедневното меню да е свежа (кулинарно необработена). Разбира се, може да се сложат някакви овкусители подправки
  • ИларияНатуралните добавкиЗдравейте, страдам от много стабилен косопад и се чудя дали някоя хранителна добавка може да ми помогне. Ако някои има инфо, ще се радвам да сподели
  • ИларияШоколадов сладкиши аз бих искала рецепта, но за сладкиш с шоколад и някакъв алкохол, може да е с какао, но когато се добави и истински черен шоколад, е съвсем различно
  • ИларияКак да позная кой мед е истински?Наскоро си купих мед от една такава сергия, продавачът твърдеше, че медът е от екологично чиста област в Странджа...врели-некипели. Доколкото разбрах, вече мошениците толкова са се специализирали, че даже успяват да накарат меда да се захароса, въпреки че не е чист натурален продукт без примеси. Няма оправия, все още се намира хубав мед, но като цяло тенденцията не е добра...а и пчелите измират :cry:
  • ИларияВажно е да отбележим, че една доминираща рецепта за паеля няма. Паеля може да се приготви с морски дарове и пилешко или с някакви наденички, дори с микс от всичко. Според мен в родината на паелята, във всички краища, я приготвят по леко различен начин. Това с оригиналността на рецептата е малко непостижимо. Важно е да се спазва технологията, а добавките са въпрос на личен вкус. Поздрави.