• Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Кои са най -често използваните продукти от вас?преди 9 годиниИмам една приятелка, която пие нескафе в индустриални количества и си го купува в големи буркани с червени капачки. Щом понатрупа празни буркани, ми се обажда да ги взема. И сега всичките ми сухи продукти са наредени чинно в такива буркани - удобни защото не са кръгли, а са прозрачни и красиви, побиращи например точно килограм готварска или морска сол, малко по-малко от килограм брашно или ориз. И така като гледам, май най-бързо се опразват бурканите с брашно, ориз, захар, кус-кус, сушени гъби. По бавно вървят: грис, галета, царевичен грис за качамак, гречка (елда), сол, бобец, леща. Още по-бавно се свършват билковият чай, смрадликата (тя, верно, не е за готвене, но също стои в такъв буркан), чубрицата, джодженът, дафиновият лист. А иначе от суровите зеленчуци бързо вървят най-вече лукът и морковите, доматите, чушките, празът, зелето. Подправките ми също стоят в ръбестите бурканчета с червена капачка от лютеница на "Олинеза" (без етикетите, естествено). Там бързо се свършват: черният пипер, чубрицата (от големия в килера си пресипвам в малък в кухнята), содата, лимонтузуто, джодженът, ванилията, какаото.