Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Сия Рибагина»Единичен статус #544446
  • Сия РибагинаСия Рибагинадобави отговор към форумната тема: Сладко от череши - убиец! Как да го разредя?преди 6 годиниПреди години, когато правих и аз за пръв път сладко от череши се видях в приключение, защото и на мен ми стана твърде сладко. Сгреших с количеството на захарта, защото знаех че за сладко съотношението 1:1 плодове:захар е най-доброто. Да, обаче не бях взела под внимание, че меря черешите с костилките и когато ги махнах плодовете станаха по малко от килограм, а захарта си я набухах цяло кило. От тогава знам, че това съотношение важи за всички плодове, но не и за костилковите -мерят се плодовете изчистени. Стана си доста сладко, изядохме го, ама с триста зора както се казва.
    В твоя случай не знам дали ще можеш да го оправиш. Можеш да пробваш да направиш друго, в което да сложиш по малко захар и накрая преди да го махнеш да изсипеш и това което е с повечето захар, да го объркаш, остави да клокне и го сипи отново в бурканчета. Другото което можеш да направиш е да го разредиш с малко вода, пак да кипне и накрая му сложи лимонтузу, на килограм сладко около 3 г лимонена киселина. Тя предпазва от захаросване така че може да е от полза.
    Поздрави!