Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»vladimir Petrovski»Единичен статус #623766
  • vladimir Petrovskivladimir Petrovskiдобави форумната тема: Свински джолани с кожа със зеленчуци в кален гювечпреди 5 годиниСвински задни джоланчета с кожа ги натривам със сол, черен пипер смлян розмарин. В месото с остър нож правя разрези, в които слагам тънко нарязан чесън и по малко карамфил.

    Варя ги в тенджера под налягане 60 минути. След охлаждане джоланчетата слагам със зеленчуци в кален гювеч и ги пека на 180-200°още 60минути. Зеленчука е картофки, моркови, праз или кромид лук, скилидка чесън.

    Преди печенето им сипвам 1 ч.ч. бульон от варенето им и една ч.ч. светло пиво.