Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»vladimir Petrovski»Моите форумни постове
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Новак

Моите форумни постове

vladimir PetrovskiКакво обичате да приготвяте през почивните дни?
Пържени филийки, сандвичи със сирене ,яйца, колбас и лютив пипер,моя любим таратор или няке рибно ястие
vladimir PetrovskiКонска пастърма
Мой познат беше правил конска пъстърма и я беше държал в сол 7 дена/сухо осоляване-7 дена в саламура с разчет 1 ,5 л вода + 22 грама сол на килограм месо, 7 дена сушене. Подправки-смлян черен пипер, червен пипер, сух чимен, чубрица, пасиран чесън, чаша сухо бяло вино.
vladimir PetrovskiРецепта за Пасарелски кебап???
Имам познати от Пасарел и ще ги попитам за тази рецепта
vladimir PetrovskiЗимно мезе за ценителите на виното
През зимата обичам да си приготвям рибена салата от осолена скумрия с кромид лук, маслини, лимонов сок,и полята със зехтин и поръсена с малко копърче.
vladimir PetrovskiМариновано филе от херинга
Да става и със сайра или салака/балтийската херинга/
vladimir PetrovskiСкумрия на скара
Благодаря за съвета!
vladimir PetrovskiСкумрия на скара
Наистина тази скумрия стана супер.Пробвах я.
vladimir PetrovskiТърся рецепти за бухти и капама
Капамата е изключително вкусно ястие.Приготвя се с най различни видове месо с което разполагаме.Лично аз я приготвям с парченца сланина или пушени гърди които поставям на дъното на кален гювеч.Слагам суров суджук, кървавица, пилешки бутчета, парчета свинско месо за готвене/нарязано на хапки/ Предварително всичките видове месо обръщам в мазнина за по 2-3 минути колко да си пуснат цвят преди да ги върна в гювеча.Слагам листа кисело зеле, сухи люти чушки, зелев сок, вода 1 кафена.чашка На дъното първо слагам листа от зеле.Следва парчета сланина не осолена, парчета свинско, пак зеле, суров суджук, отново зеле,парчета кървавица, зеле, бутчетата.Най горния пласт трябва да е от зелеви листа.Капака на гювеча замазвам с тесто от брашно и вода и печа на температура от 150 градуса в продължение на 3,5-4 часа