vladimir Petrovski

Новак
Моята стенаРецепти46СтатииСъветиКоментари21Форумни теми17Постове във форума9За менИзпрати съобщениеточки35

Пържени филийки, сандвичи със сирене ,яйца, колбас и лютив пипер,моя любим таратор или няке рибно ястие

Мой познат беше правил конска пъстърма и я беше държал в сол 7 дена/сухо осоляване-7 дена в саламура с разчет 1 ,5 л вода + 22 грама сол на килограм месо, 7 дена сушене.
Подправки-смлян черен пипер, червен пипер, сух чимен, чубрица, пасиран чесън, чаша сухо бяло вино.

През зимата обичам да си приготвям рибена салата от осолена скумрия с кромид лук, маслини, лимонов сок,и полята със зехтин и поръсена с малко копърче.

Капамата е изключително вкусно ястие.Приготвя се с най различни видове месо с което разполагаме.Лично аз я приготвям с парченца сланина или пушени гърди които поставям на дъното на кален гювеч.Слагам суров суджук, кървавица, пилешки бутчета, парчета свинско месо за готвене/нарязано на хапки/ Предварително всичките видове месо обръщам в мазнина за по 2-3 минути колко да си пуснат цвят преди да ги върна в гювеча.Слагам листа кисело зеле, сухи люти чушки, зелев сок, вода 1 кафена.чашка
На дъното първо слагам листа от зеле.Следва парчета сланина не осолена, парчета свинско, пак зеле, суров суджук, отново зеле,парчета кървавица, зеле, бутчетата.Най горния пласт трябва да е от зелеви листа.Капака на гювеча замазвам с тесто от брашно и вода и печа на температура от 150 градуса в продължение на 3,5-4 часа