Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Vildan Ahmedova»Моите форумни теми

Моите форумни теми

Vildan AhmedovaКоя е най-правилната гарнитура за пържени кюфтета?
Ще имам важни за мен гости пред които ни искам да се изложа, мисля да направя пържени кюфтета, но като стигна до въпроса за гарнитурата се двоумя. Моля за идеи
Vildan AhmedovaТрябва ли захранването на бебетата да става с пасирани храни
Чувала съм че има хора, които захранват децата си без да им пасират храната, но се чудя дали така децата не остават гладни.
Vildan AhmedovaКакво точно трябва да съдържа така популярният български пататник?
Родопски деликатес ли е пататника и в кой край на страната ни как се приготвя той?
Vildan AhmedovaКолко гъст трябва да бъде запържен бобът?
Когато варите зрял боб колко гъст трябва да е той? Да може да се яде с вилица топейки си хлебчето или да е рядко като супа
Vildan AhmedovaЗащо родители вегетарианци не позволяват на децата си сами да решат дали искат да са вегетарианци?
Как едно дете с родители вегетарианци може да разбере вкуса на месото и да реши дали му харесва или не, ако родителите му вегетарианци са решили принудително да го правят вегетарианец. Познавам родители които позволяват на детето си да яде невегетарианска храна, и такива който твърдо са решили, че детето им няма нужда да се храни с месо
Vildan AhmedovaИзцеден сок или цял плод?
Наскоро от колежка в офиса чух твърдение спопед, което, дори прясно изцеденият сок не е бил полезен. Изнендах се чесно казано. Ясно е че е по-добре да си изядеш плода, но пък изцеден на сок можеш да поемеш доста по-голямо количество витамини от колкото с яденето на самия плод
Vildan AhmedovaКак най-добре да съхраним магданоз за цялата година
От личен опит мога да споделя, че най-добрият начин на съхранение на подобни ароматни подправки става като се закупят когато им е сезона и се нарежат на ситно, след което се съхраняват във фризер. При нужда от подправката, се взима необходимото количество и останалото се връща за съхранение във фризера.