Gotvach.bg»Съвети»Изварата по време на бременност

Изварата по време на бременност

Изварата по време на бременност

Както знаем една бременна жена трябва да внимава с какво се храни, за да не навреди на своето бебе.

Днес ще поговорим за това дали изварата е полезна по време на бременност и с какво помага или вреди тя.

За жалост, бременните жени, които обичат сирена и млечни продукти, трябва да внимават кои видове сирена и млечни продукти да консумират. Трябва да се избягват непастьоризирани сирена. Такива сирена са фета, бри, козе сирене, рикота, горгонзола, мексикански сирена и рокфор.

Причината, поради която тези сирена не трябва да се консумират е, че те могат да съдържат в себе си листерия. Това е бактерия, която може да бъде открита в млякото. При консумацията на тези сирена няма особени симптоми, че вредят, но много често може да има повръщане, дезориентация, дискомфорт във врата и диария.

И от всичко казано до тук, възниква въпросът дали и изварата влиза към тези продукти, които не бива да се консумират при бременни.

Изварата по принцип се пастьоризира и по време на този процес се унищожават всички вредни бактерии. Това прави изварата безопасна за бременни жени. Има обаче и непастьоризирана извара, за която трябва да внимавате.

Трябва да четете етикетите на изварата, която купувате - там пише през какви процеси е минала изварата.

Защо да ядем извара по време на бременност?

Изварата може да се съчетава с много други храни. Може да бъде консумирана с всяко хранене. Изварата е идеална за консумиране от бременни жени, защото в нея има изключително много полезни вещества, които подпомагат развитието на плода.

Две от основните ползи от консумацията на извара от бременни жени са тези, че чрез изварата можете да си набавите калций и протеин. Един от основните елементи, които трябва да се приемат от бременни жени, е именно калцият.

Освен при бременност, той трябва да се приема и по време на кърмене. Вашето бебе има нужда от калций, за да се развият неговите кости, сърце, зъби, нервите и мускули. Ако не се консумира достатъчно калций през време на бременността, има риск от остеопороза.

Протеинът в изварата също е много важен, за да се развият някои органи на бебето като мозък, мускули и някои клетки. Една жена трябва да приема между 70-75 грама протеин, когато чака бебе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати