Gotvach.bg»Съвети»Гъби шийтаке и бременност

Гъби шийтаке и бременност

Гъби шийтаке и бременност

Гъбите шийтаке не са много познати на българския пазар, въпреки че са изключително полезни за почти всякакви болести. Ястията с шийтаке са вкусни и печелят все повече любители. Освен за готвене, тези гъби се използват и като лекарство. Могат да бъдат намерени най-често в Япония, Китай и някои други азиатски държави. Тези гъби растат най-често по мъртви дървета, които са били повалени. В днешно време тази гъба е много ценена и се отглежда в много държави по цял свят.

Полезни съставки на шийтаке:

Една от най-ценните съставки в тази гъба е полизахаридът лентинан. Това вещество е бета-глюкан, който има много силни анти-ракови свойства.

Доказани свойства на гъбата шийтаке:

- тази гъба подпомага имунната система;

- помага в борбата с хроничната умора;

- помага за по-бързото лечение на настинки;

Обикновено консумацията на шийтаке не предизвиква странични ефекти.

Напълно безопасна е за приемане от здрави хора. Няма обаче достатъчно доказателства дали гъбите шийтаке са безопасни при бременност и кърмене. Много специалисти препоръчват на бременните дами да избягват консумацията на гъби по време не бременноста. За това трябва да се консултирате със специалист, който ще прецени дали да избягвате шийтаке при бременност, или да ги приемате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати