gotvach.bg»Съвети»Как да премахна миризмата на ярешкото?

Как да премахна миризмата на ярешкото?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
802252071837
Как да премахна миризмата на ярешкото?

Приготвянето на ярешко месо от хора, които нямат опит с такъв тип меса, си е голямо предизвикателство. Как обаче да премахнем миризмата му, преди да го сготвим, ще разберем в следващите редове.

Има различни начини да се премахне миризмата на ярешкото. Един от най-известните начини за премахване на миризмата на ярешкото месо и да се полее с ракия, като е добре тя да е с висок алкохолен градус и най-вече да е домашна. Така месото трябва да престои 12 часа. След което се измива и се готви.

Друг начин е, ако не разполагате с ракия, да мариновате ярешко с оцет и вода. След това трябва да престои и да се измие много добре, преди да почнете да готвите.

Ако не искате да използвате тези два метода, просто можете да сложите месото в загрята фурна, без да сте му сложили никакви подправки, докато не стане бяло. По този начин тежката миризма на ярешко се премахват.

С подправки също можете да премахнете миризмата на месото или поне да я притъпите. А подходящите подправки за това месо са дафинов лист, червен пипер, черен пипер и мащерка. Може да го обтриете и с джоджен и кимион.

Всичко е въпрос на вкус, но по-добре да имате под ръка тези вкусни рецепти за:

- ярешко с картофи;

- курбан с ярешко;

- ярешко в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати