Приготвянето на ярешко месо от хора, които нямат опит с такъв тип меса, си е голямо предизвикателство. Как обаче да премахнем миризмата му, преди да го сготвим, ще разберем в следващите редове.
Има различни начини да се премахне миризмата на ярешкото. Един от най-известните начини за премахване на миризмата на ярешкото месо и да се полее с ракия, като е добре тя да е с висок алкохолен градус и най-вече да е домашна. Така месото трябва да престои 12 часа. След което се измива и се готви.
Друг начин е, ако не разполагате с ракия, да мариновате ярешко с оцет и вода. След това трябва да престои и да се измие много добре, преди да почнете да готвите.
Ако не искате да използвате тези два метода, просто можете да сложите месото в загрята фурна, без да сте му сложили никакви подправки, докато не стане бяло. По този начин тежката миризма на ярешко се премахват.
С подправки също можете да премахнете миризмата на месото или поне да я притъпите. А подходящите подправки за това месо са дафинов лист, червен пипер, черен пипер и мащерка. Може да го обтриете и с джоджен и кимион.
Всичко е въпрос на вкус, но по-добре да имате под ръка тези вкусни рецепти за:
Коментари